НОВИНИ

Габриел Донев се бори, но отстъпи на старта в квалификациите на Sofia Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:23, 07.11.2020
Чете се за: 01:26 мин.
Тенис
габриел донев бори отстъпи старта квалификациите sofia open

981-ия в световната ранглиста българин показа добра игра и борбен дух, но за съжаление силите му стигнаха само за сет срещу ранкирания повече от 500 места по-напред италианец, Фабрицио Орнаго.

Двамата прекараха на корта близо два часа на корта за крайното 6:3, 1:6, 6:2 в полза на родения в Северна Италия тенисист.

Куриозното около целия този двубой беше, че до 30 минути преди неговото начало нямаше яснота относно това кой ще бъде съперник на Габриел Донев.

Първоначално това трябваше да бъде Юичи Сугита, но след отказите в последния момент късно снощи на Диего Шварцман и Пабло Кареньо Буста, японецът влезе директно в основната схема.

В край на сметка стана ясно, че 424-ия в света италианец Фабрицио Орнаго ще се изправи срещу Габриел в мача, с който бе дадено начало на квалификациите на петото издания на турнира Sofia Open.

Българинът беше този, който започна по-амбицирано срещата и още в първия гейм стигна до точка за пробив. Орнаго обаче се справи със ситуацията и си спечели подаването.

Последва серия от стабилни сервис геймове и за двамата, за да се стигне до шестата част. В нея Габриел изостана с 0:40 и макар да отрази първия брейкбол, при втория сгрешено воле даде аванс на Орнаго от 4:2.

До края на сета 424-ия в света задържа този си аванс и след 6:3 гейма поведе в резултата.

Втората част започна с много дълъг гейм, в който Донев сервираше. Макар да не се стигна до брейкбол, няколко пъти геймът премина през равенство преди в край на сметка да отиде в сметката на българинът.

Италианецът изравни за 1:1, но от този момент нататък Габриел пое контрола върху сета. Донев спечели пет безответни гейма, като намали до минимум грешките си, а междувременно италианецът започна да показва и признаци на умора.

Така след 1 час и 19 минути игра резултатът в сетовете беше изравнен.

За съжаление в решителната част италианецът се стабилизира и в четвъртия гейм се възползва от няколко неточности на Донев, за да пробие за 3:1.

В следващите минути Орнаго контролираше аванса си, докато Габриел в опита си бързо да печели разиграванията допусна няколко грешки. При 5:2 италианцеът стигна до 15:40 при севрис на българина и още при първия си шанс затвори мача.

По този начин Фабрицио Орнаго ще спори за влизане в основната схема срещу победителя от двубоя Виктор Троицки - Евгени Донской, които играят по-късно днес.

В последния мач за деня от днешната програма на централния корт пък ще излезе и другия български представител в квалификациите, Александър Донски, който ще играе срещу руснака Аслан Карацев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Норките ли са новата заплаха от COVID-19? Oще 5 държави откриха опасна за хората мутация
Норките ли са новата заплаха от COVID-19? Oще 5 държави откриха опасна за хората мутация
Клоп: Гостуването на Сити е най-тежкият мач в света на футбола
Клоп: Гостуването на Сити е най-тежкият мач в света на футбола