НОВИНИ

ГДБОП разби група за наркотрафик, иззе дрога за 400 000 лв.

Един от задържаните водел жена си и детето си по време на срещите си

гдбоп разби група наркотрафик иззе дрога 400 000
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
15:53, 10.06.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Петима са задържани при мащабна акция срещу наркоразпространението, съобщават от МВР. Операцията е проведена в няколко области, иззето е голямо количество различни по вид наркотици на стойност около 400 000 лева.

Акцията е осъществена от ГДБОП на 6 юни на територията на областите Бургас, Стара Загора, Варна и София под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас.

"В Стара Загора да бъде закупено количество от 2 кг и 300 гр метамфетамин. В същото време във Варна трябваше да се закупи количество около 10 кг наркотично вещество то вида на конопа, марихуаната", казва ст. комисар Боян Раев, зам.-директор на ГДБОП.

В рамките на образуваното досъдебно производство са извършени претърсвания и са иззети близо 11 кг зелена тревна маса, дала характерната реакция на канабис, към 2,300 кг вещество на бучки – метамфетамин, около 30 гр бяло прахообразно вещество - кокаин.

"По цени на съдопроизводството наркотиците, предмет на престъпната деятелност, възлизат на около 400 000 лева", обобщава Георги Чинев, ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас.

Трима от задържаните са с наложена най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".

"Лицето, което е от Бургас, при тези срещи взима съпругата си и детето си. Пътува с тях, те присъстват в близост, по време на срещите са в района", допълва комисар Ради Пенев, началник отдел на ГДБОП в Бургас.

Повдигнатите обвинения са по чл. 321, ал. 6 от НК и по чл. 354а, ал. 2 от НК. Установени са още двама техни съучастници, които към момента се укриват и са обявени за общодържавно издирване.

Работата по случая продължава.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинение на рецидивиста, прострелял полицай
Повдигнаха обвинение на рецидивиста, прострелял полицай
ЦСКА 1948 се раздели с Антонио Вутов
ЦСКА 1948 се раздели с Антонио Вутов