НОВИНИ

Георги Дерменджиев: Надявам се, че ще вървим във възходяща линия, защото един мач още нищо не значи

Лудогорец победи Фенербахче с 2:0 в мач от 4-ия кръг на груповата фаза в Лигата на конференциите с голове на Якуб Пьотровски и Руан Секо

георги дерменджиев надявам вървим възходяща линия един мач нищо значи
bnt avatar logo
от БНТ
07:14, 10.11.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Европейски футбол
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев изрази удовлетворение от успеха с 2:0 над Фенербахче (Турция) в турнира Лига на Конференциите, който запази напълно реални шансовете на българския шампион за продължаване през пролетта. Завърналият се за трети път в Разград треньор очерта и важните моменти, които е променил в играта.

"Тази победа е заслуга на целия персонал и на играчите. Те започнаха да разбират философията, която аз искам да им предам и виждате, че лека-полека се получават нещата. Един отбор трябва да бъде колектив и срещу такива добри съперници като Фенербахче всички се налага да бъдат много здрава група, за да се постигне такава победа", обясни Дерменджиев.

Лудогорец се наложи над Фенербахче за нов домакински успех в Лигата на конференциите

"Дали Лудогорец се завръща в Европа в познатото лице? Това може би е началото. Но да се надявам, че ще вървим така във възходяща линия, защото един мач още нищо не значи. Още в Истанбул ние можехме да направим равен мач и съжаляваме, че не се случи, колкото и нахално да звучи. Но в крайна сметка аз съм изключително доволен от играта на отбора днес", добави той.

Дерменджиев смята, че с оглед равенството на Нордселанд у дома със Спартак Търнава – 1:1, Лудогорец може да се надява на класиране за елиминациите, защото разликата е вече само точка. "Разбира се, аз казах, че ние сме още в играта и ще се опитаме да направим така, че да излезем от групата", заяви треньорът на "орлите".

"На тези момчета, за да играят, трябва да им се засвидетелства доверие. И то носи резултатите. Когато те разберат, че има определено доверие над тях и когато им се дава възможност да играят така, както могат, се получават и резултатите", завърши наставникът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антон Недялков: Знаехме, че ако вземем мача, имаме шанс да се класираме
Антон Недялков: Знаехме, че ако вземем мача, имаме шанс да се класираме
Учение на полигона "Ново село"
Учение на полигона "Ново село"