НОВИНИ

Георги Дерменджиев: В такива сблъсъци фаворити няма

Винаги съм искал настройката и нагласата да бъде изравнена, каза още наставникът на разградчани преди първия мач с Динамо Минск

Георги Дерменджиев: В такива сблъсъци фаворити няма
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:15, 23.07.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Георги Дерменджиев заяви, че в щаба на Лудогорец са запознати със силните и слабите страни на Динамо Минск. Утре (сряда) разградчани приемат беларусите в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, а старши треньорът им допълни, че няма значение кой е домакин или гост в първата среща, защото целта е съперникът да бъде отстранен.

Според опитния специалист в такива сблъсъци фаворити няма. Ето какво каза още Дерменджиев преди първия мач на пресконференцията преди двубоя между „орлите“ и тима от Минск:

В такива сблъсъци фаворити няма, защото те също са шампиони. Ние сме ги гледали, проучвали сме за какво става въпрос. Това е един отбор, който играе по-директен и по-силов футбол", сподели той.

„Винаги отговаряме на въпросите, които ги има. Относно дали сме възстановени от мача с ЦСКА, отборът ще бъде готов за мача от физическа гледна точка. Спас Делев е много опитен футболист, присъствието му е от изключително значение, така че аз съм много доволен, че той е обратно в състава“, поясни наставникът относно ситуацията с един от най-опитните футболисти на тима от Разград.

Това са особен тип мачове и тука няма домакини, няма гости. Важното е да можем да елиминираме противниковия отбор. Предимство е за съперника, че техният сезон е в разгара си, защото те игрово са много по-напред от нас. Но винаги съм казвал, че нямаме никакви оправдания и трябва да играем, за да ги елиминираме“, отговори опитният специалист на въпрос дали разградчани ще хвърлят всички сили още в първата среща.

Той даде и повече яснота по повод състоянието на Квадво Дуа, който страда от травма и не е напълно готов за игра.

„Квадво Дуа имаше здравословни проблеми след европейското първенство, но ще бъде в групата. Винаги съм искал настройката и нагласата да бъде изравнена без значение дали става дума за мач от първенството, или пък такъв от европейските турнири. Но въпреки всичко, има различна нагласа“, завърши Дерменджиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бурята събори дървета и клони в Пазарджик
Бурята събори дървета и клони в Пазарджик