НОВИНИ

Георги Иванов: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство (ВИДЕО)

Избраният за президент на Българския футболен съюз (БФС) е специален гост на празненствата по случай вековния юбилей на ФК Етър Велико Търново

георги иванов решим проблема футболното хулиганство
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:16, 25.04.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Избраният за президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов пристигна на стадион "Ивайло" във Велико Търново, където ще бъде специален гост на празненствата по случай вековния юбилей на местния ФК Етър.

"Винаги сме били в добри отношения с Етър, кметът на града е в Изпълкома. Чест е за мен, че съм поканен. Пожелавам на легендите да са здрави, вече не са футболисти, за да им пожелавам успехи. Хора, които са достойни за уважение", коментира Иванов.

Бившият футболист и настоящ ръководител засегна още и теми, които са важни за българския футбол, като какво му е споделил президентът на УЕФА Александър Чеферин по време на тяхната лична среща, както и какви действия предприема БФС в опит да се пребори с българското хулиганство.

"Всеки ден имаме неща, които правим. С Чеферин си казахме много неща. Благодарим за поканата от УЕФА. Все още не мога да направя реформите, защото има два клуба, които забавиха вписването. Ние сме под шапката на УЕФА, те знаят достатъчно за България, имаха представител на Конгреса. Федерацията се издържа изцяло от парите на ФИФА и УЕФА. Не смятам, че има нещо, което те не знаят", сподели избраният за президент на футболната ни централа.

"Трябва да решим проблема с футболното хулиганство. Разговаряли сме със СДВР. Хората трябва да се чувстват безопасно на стадиона, не може да се продължава така, ще има накрая някоя жертва и всички ще съжаляваме за това нещо. Нито съм човек от правителството, за да променям законите, нито съм полицай. Дерби без публика не е дерби, против това съм да няма гостуващи фенове, но ако има такива инциденти, каквито видяхме на последния мач между ЦСКА и Левски, не аз, а полицията ще затвори секторите", завърши Георги Иванов.

Какво още сподели той, гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските футболни национали до 16 г. победиха Армения във втория мач от турнира на УЕФА
Българските футболни национали до 16 г. победиха Армения във втория мач от турнира на УЕФА
Георги Василев: Етър е вечен
Георги Василев: Етър е вечен