НОВИНИ

Слънчево време през почивните дни, но ще има и валежи

bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 25.04.2024
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Очакват се почти повсеместни валежи днес, в следобедните часове, на места значителни, с по-голяма вероятност в планинските райони в областите с код жълто.

Ще има гръмотевични бури и условия за градушки.

С умерен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух и максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат съществено по-ниски, в сравнение с вчера, от 10° до 15°. В София, след 20° вчера, утре ще бъде не повече от 11°.

В Източна и Югоизточна България, където вятърът през по-голямата част на деня ще остане от югозапад, на морския бряг - от югоизток, и ще завали в по-късните следобедни часове, ще бъдат по-високи, от 17° до 22°.

Там обаче ще продължи да превалява и през нощта, докато в останалата част от страната облачността ще намалее и минималните температури утре ще се понижат, ще има и условия за слани.

За разлика от минималните, максималните температури в по-голямата част от страната ще се повишат и ще са между 16° и 21°, в комбинация със слаб, вече северен вятър.

Ще бъде слънчево, с повече облаци през втората половина на деня в планинските райони, където на отделни места ще превали и прегърми. И по Черноморието ще бъде слънчево, но по-хладно, в сравнение с днес с максимални температури от 16° до 19°. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, но вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала. И в планините ще има слънчеви часове, но райони със следобедни превалявания и гръмотевици, като по най-високите върхове ще превалява сняг.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, но няма да бъде съвсем без валежи - в събота с по-голяма вероятност в следобедните часове, на места в Западна и Централна България, а в неделя, през първата половина на деня - в източната половина от страната. Променливо ще остане времето и в началото на новата седмица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България открива европейското първенство по волейбол за мъже под 20 години
България открива европейското първенство по волейбол за мъже под 20 години
Волейболният ни тим за жени до 18 години ще стартира срещу Германия на еврошампионата в Ираклион през юли
Волейболният ни тим за жени до 18 години ще стартира срещу Германия на еврошампионата в Ираклион през юли