НОВИНИ

Георги Костадинов е новият капитан на България

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:23, 24.03.2021
Чете се за: 00:57 мин.
Български футбол
георги костадинов новият капитан българия

Българският национален отбор по футбол има своя нов капитан в лицето на Георги Костадинов. Това обяви селекционерът на "лъвовете" Ясен Петров на официална пресконференция преди старта на квалификациите за Мондиал 2022 в Катар.

Футболистът на руския Арсенал (Тула) Георги Костадинов е новият капитан на България. Това обяви селекционерът на тима Ясен Петров преди старта на световните квалификации.

"Осъзнавам отговорността, тя е голяма, но никога не съм бягал от нея, напротив, чувствам се комфортно. Атмосферата е прекрасна, изключително позитивна. Младите момчета се чувстват добре, има го уважението, има го добрия тон и съм убеден, че това ще се пренесе на терена. Моята мечта е да играя на голям форум, независимо дали съм капитан или не. С идването на новия треньор атмосферата е прекрасна, изключително позитивна", заяви Костадинов.

Заместници на халфа като капитани ще бъдат Димитър Илиев и Васил Божиков.

„Решението е изцяло наше. Ние носим отговорността за това решение. Не е имало никакво гласуване”, коментира селекционерът Ясен Петров.

"Има доста опитни играчи, както и доста млади. Трябва да внимаваме как да интегрираме младите хора, ще е убийство да ги вкараме в мачове срещу Швейцария и Италия, търсим облик на отбора, както и резултати, това е световна квалификация. Извикали сме тези, които са в най-добро състояние в момента, ще ги интегрираме по най-правилния начин", допълни наставникът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Мутафчиев: Още през февруари решихме да удостоим Таня Лолова с награда за цялостен принос
Христо Мутафчиев: Още през февруари решихме да удостоим Таня Лолова с награда за цялостен принос
10 нови метровлака ще бъдат закупени за третата линия на метрото
10 нови метровлака ще бъдат закупени за третата линия на метрото