НОВИНИ

Георги Николаев остава в ареста за жестокото нападение над Дебора, реши съдът в Стара Загора

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
18:02, 28.08.2023
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Районният съд в Стара Загора остави в ареста Георги Николаев Георгиев, обвинен за жестокото нападение над Дебора Михайлова от Стара Загора.

Неговите адвокати внесоха искане в съда той да бъде пуснат на свобода ,поради обстоятелства , които разколебават авторството на деянието. Делото се гледа при закрити врата, като в началото бе прекъснато, защото токът в съда спря.

Георгиев не е извършил нападението над Дебора Михайлова, твърди защитата му като се позовава на резултатите от трасологичната и ДНК експертизата.

"Аз се запознах в медиите с резултата от ДНК експертизата. Там е посочено, че няма какъвто и да е биологичен материал. Да, това е вярно. Няма какъвто и да е биологичен материал по дрехите на Георги, за които прокуратурата твърди, че бил в нощта на нападението срещу Дебора. Намерената трасеологична експертиза - стъпката от обувка категорично не е на Георги нито по вид, нито по размери. Това е резултатът от трасеологичната експертиза", каза адвокатът на обвиняемия Валентин Димитров.

Делото за мярката за неотклонение на Георги Николаев беше прекъснато заради спиране на тока

Събрани са свидетелски показания, че обвиняемият Георги Николаев Георгиев е откаран на адреса на пострадалата Дебора и взет оттам във времето, в което престъплението е било извършено, научи БНТ от източници от разследването. Има справки от АПИ, потвърждаващи движението на автомобила, в който е бил Георгиев. Сред доказателствата срещу задържания са и справки от клетки на мобилен оператор, че телефонът му е бил на местопроизшествието именно във времето на извършването на престъпленията.

"Считаме,че сме събрали категорични доказателства, че обвиняемото лице е извършило престъпленията за които са му били предявени три обвинения за тежки умишлени престъпления. Удоволетворени сме от днешното решение на съда с което искането за изменение на мярка за неотклонение беше оставено без уважение", каза Десислава Калайджиева - наблюдаващ прокурор.

Съдът прие Георгиев да остане в ареста, защото има достатъчно събрани доказателства срещу него и има вероятност да се укрие, ако бъде пуснат на свобода. Решението може да се обжалва пред окръжния съд.

Вижте още в прякото включване на Десислава Петкова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испански прокурори отвориха предварително разследване за сексуално насилие срещу Рубиалес
Испански прокурори отвориха предварително разследване за сексуално насилие срещу Рубиалес
Масови проверки на бензиностанции започнаха след тежкия инцидент в Румъния
Масови проверки на бензиностанции започнаха след тежкия инцидент в Румъния