НОВИНИ

Георги Свиленски, БСП: 60 млн. лв. карат управляващите да не пишат нови закони и да не облагат хазарта

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 09.06.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

БСП участва активно в политическия живот в страната. Поставяме проблемите тогава, когато им е времето и мястото. Някой път това съвпада и с действията на други субекти. Това коментира в "Още от деня" депутатът от "БСП за България“ Георги Свиленски.

Той заяви, че преди четири години е попитал министъра на финансите кога ще изпълни Закона за хазарта, в който в параграф 16 е казано, че Министерски съвет трябва да разработи стратегия за облагане на хазартните игри и да предложи нов закон на Народното събрание.

"ГЕРБ и Менда Стоянова 2014 г. приемат поправките. Цяла година след това не правят нищо по законодателството и г-н Горанов 2016 г. ми отговаря: "Законът е готов, трябва да влезе в Народното събрание“. Този закон не е влязъл в Народното събрание. Какво кара г-н Горанов и Министерски съвет този закон да стои на трупчета в министерството и да не влиза в парламента? 60 млн. лв. – това кара управляващите да не пишат нови закони и да не облагат хазарта, както трябва“, подчерта Свиленски.

Той отрече Корнелия Нинова да е участвала в среща с Васил Божков и Валентин Златев.

"Олигархия е съвместителство на бизнес с власт. Властта последните 10 години е в г-н Борисов и когато той нарича тези хора олигарси, той е част от този олигархичен кръг“, каза Свиленски.

Сега нашето предложение за анкетна комисия е да видим връзките на г-н Борисов, г-н Горанов и Севдалина Арнаудова с г-н Божков. Нека тази комисия разследва това, препоръча депутатът.

Целия разговор вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тома Биков: БСП помага на Божков да изглежда като политическа жертва
Тома Биков: БСП помага на Божков да изглежда като политическа жертва
Матей Казийски се раздели емоционално с ДжейТЕКТ
Матей Казийски се раздели емоционално с ДжейТЕКТ