НОВИНИ

Румен Радев: Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-убедително от неговите обвинители

bnt avatar logo
от БНТ
17:26, 09.06.2020 (обновена)
21346
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Президентът отново с критики към управляващите. Обвини ги в тежки зависимости заради връзките с едрия бизнес. В Генерал Тошево държавният глава коментира и намерението на Божков да влезе в политиката.

Президентът не вярва в бъдещето на евентуален политически проект на обвиняемия Васил Божков и го определи като несериозен и трудно реализуем. Твърденията на Божков обаче дадоха повод на държавния глава да атакува обвинението и управляващите.

Румен Радев - президент на Република България: Смущаващото е, че обвиняемият Божков звучи по-обвиняващо, по-убедително от неговите обвинители. И разкритията за интимните връзки с едрия бизнес остават усещането за подмяна, за тежки зависимости в изпълнителната и законодателната власт.

Държавният глава коментира и изтеклия запис на разговор между земеделския министър и зеленчукопроизводители, в който тя говори за злоупотреби в сектора.

Румен Радев-президент на Република България: Просто министър Танева наруши омертата, изрече на глас цялата философия на кабинета - разпределяне на пари на близките до властта фирми, без оглед на крайния резултат и прикриване на измамите. И за съжаление при тези скандали, за Брюксел ще става все по-трудно да подкрепя корупционното статукво в България."

Президентът посети и демонстрационните полета на Добруджанския земеделски институт. Според него българските стопани трябва да бъдат стимулирани да сеят български сортове пшеница, защото са по-устойчиви.

Автор: Петя Николаева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да направим маската си по-ефективна срещу COVID-19?
Как да направим маската си по-ефективна срещу COVID-19?
Петокласник преби и ограби 40 лева от 80-годишна баба във Враца
Петокласник преби и ограби 40 лева от 80-годишна баба във Враца