НОВИНИ

Автошествие на таксита във Варна, искат удължени разрешителни заради COVID кризата

bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 09.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Таксиметрови шофьори от Варна организираха протестно автошествие. Те искат разрешителните им за работа да важат до края на септември, въпреки че са платили патентен данък до юни. Казват, че са засегнати от кризата с COVID-19 и са претърпели сериозни финансови загуби. Таксиметровите шофьори са изпратили искането си до община Варна и очакват отговор.

По време на извънредното положение работата за таксиметровите шофьори е намаляла. Някои са спрели да обслужват клиенти, други са сменили професията си.

Дочко Дойчев - таксиметров шофьор: Аз не работих по време на извънредното положение, бях си вкъщи. Но когато разговарях с колеги, които работеха, казаха, че просто символични обороти са правили.

Красен Йолов - таксиметров шофьор: Благодарение на роднини и приятели съм оцелял.

Людмила Апостолова - таксиметров шофьор: Двамата с мъжа ми сме таксиметрови шофьори и за нас това са ни доходите. Ние нямаме други доходи.

Таксиметровите шофьори казват, че ако срокът на валидност на разрешителните им за работа бъде удължен до края на септември, ще могат да запазят бизнеса си.

Димчо Иванов - Независим синдикат "Авто 94": Искаме глътка въздух, за да може да заработим някакви пари, за да платим тези 400 лева за половин година.

Людмила Апостолова - таксиметров шофьор: Ние не искаме много помощи и в брой, просто да ни удължат разрешителните.

Председателят на комисията по "Финанси и бюджет" към Общинския съвет - Бранимир Балачев, заяви, че е получил искането на таксиметровите шофьори. То е изпратено за анализ във финансовата дирекция в общината. Таксиметровите шофьори заявиха, че ще чакат до края на седмицата. И ако не получат подкрепа, ще протестират.

Автор: Даниела Цекова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автокъщи в Дупница пред фалити – нямат продажби, само разходи
Автокъщи в Дупница пред фалити – нямат продажби, само разходи
Микробус удари паркиран автомобил на НСО в столицата
Микробус удари паркиран автомобил на НСО в столицата