НОВИНИ

ГЕРБ заподозря БСП, че съдейства на Божков да превърне намеренията си от криминални в политически

Вера Александрова
от Вера Александрова
15:46, 09.06.2020 (обновена)
Чете се за: 01:26 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

БСП ще предложи да бъде създадена парламентарна анкетна комисия, която да проучи твърденията на бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков за корупция сред управляващите. В отговор от ГЕРБ заявиха, че БСП се опитва да върне Божков, но не в ареста, където му е мястото. Съгласни са да бъде създадена анкетна комисия, но за целия преход.

Корнелия Нинова напомни, че още преди 4 години от БСП определиха управлението на Борисов като управление на паралелна държава, в която официалните институции не функционират, а решенията се взимат на тъмно. Затова социалистите ще предложат на бъде създадена Парламентарна анкетна комисия.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Която да провери всички изнесени факти, да извика на изслушване замесените лица от Борисов, министри, чиновници до пиари.

От ГЕРБ отговориха, че ще подкрепят Анкетна комисия, но такава, която да анализира целия преход.

Красимир Ципов - ГЕРБ: Да изследва кой създаде Валентин Златев, да изследва кой създаде Баневи, Бобокови, Божков, кой създаде всичките кредитни милионери, подплатени от кадрите на ДС, защото всъщност те бяха в основата на този криминален преход.

Според ръководството на БСП последните 10 години показват, че когато около премиера Борисов има проблеми, той е готов да жертва всеки министър, депутат или чиновник, за да се потуши напрежението, но след това моделът на управление остава същият. Затова ще предложат на Националния съвет...

Корнелия Нинова - председател на БСП - Стартиране на подписка във всеки град и населено място за оставка на правителството. Наш съюзник в битката с паралелната държава е народът. Ще потърсим него чрез всички свои структури, членове на Националния съвет, депутати, кметове. Искаме народен вот на недоверие, подкрепен от хората.

ГЕРБ видяха в поведението на БСП опит да помогнат на Васил Божков да превърне обвиненията срещу себе си от криминални в политически - за създаване на нов политически проект. Смятат, че Нинова в желанието си да спечели за втори път лидерския пост, въвлича партия в сложна ситуация, за която после ще платят всички социалисти .

Тома Биков - ГЕРБ: БСП в момента се опитват и със заявката си за вот на недоверие и сваляне на правителството, да върнат Божков в родината му, но не там,където му е мястото, в ареста, а да го върнат от позицията от която беше премахнат, позицията да въздейства по нерегламентиран начин върху политиката и стопанския живот на страната.

Маноил Манев зададе въпрос на Корнелия Нинова чрез медиите.

Маноил Манев - ГЕРБ: На срещата между Корнелия Нинова, питам оттук нея, Божков и Златев - какво си говориха, какво точно се разбираха тези трима човека.

Манев не даде повече информация за тази среща.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 800 души се включиха в тестването за антитела за COVID-19 в Пловдив
Близо 800 души се включиха в тестването за антитела за COVID-19 в Пловдив
Италианци бягат от затвора, но оставят бележка: Ще се върнем!
Италианци бягат от затвора, но оставят бележка: Ще се върнем!