НОВИНИ

Георги Татаров: 90% от успехите ни се дължат на Мартин Стоев

георги татаров успехите дължат мартин стоев
bnt avatar logo
от БНТ
21:17, 26.09.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболният национал до 20 години Георги Татаров призна, че огромна част от успехите на отбра се дължат на работата на селекционера Мартин Стоев.

Татаров говори няколко часа, след като Стоев обяви, че повече няма да води отбора, с който записа чудесни резултати през последните няколко години, а в неделя го изведе и до бронзовите медали на Евроволей 2022 до 20 години.

"Няма вече той да е треньор. Не знам кого ще сложат на негово място. Важно е, че ние си оставаме същия колектив. Той много ще ни липсва, защото 90% от успехите ни се дължат на него. Много се радвам, че се върнахме след загубата на полуфинала и успяхме да спечелим бронзовия медал. Смятам, че това също е много голям успех", сподели Татаров при завръщането на тима ни от шампионата в Италия.

Разпределителят Стоил Палев пък определи бронзовия медал като много ценен.

"Със сигурност е много хубаво, че завършваме първенството с победа. Досега винаги завършвахме със загуба и финиширахме или втори или четвърти, но бронзът е много ценен", коментира Палев.

По-малкият брат на капитана на отбора Александър Николов пък благодари на Мартин Стоев за получения шанс да участва на този шампионат.

"Атмосферата бе невероятна и съм много радостен, че успях да получа шанс да представя България и да се докажа по този начин. Не мога да сравнявам Мартин Стоев, защото това е моят първи турнир с него, но очевидно е добър треньор. Дойде му времето, но всички сме благодарни, че ни беше треньор през тези години. Всички много държим на отбора. Събираме се след почти всеки мач", сподели вторият разпределител на отбора.

За момента не е ясно кой ще поеме тази селекция след напускането на Мартин Стоев, който пък усилено е спряган за поста селекционер на мъжкия национален отбор.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медицинският университет в София увеличава приема на медицински сестри и парамедици
Медицинският университет в София увеличава приема на медицински сестри и парамедици
Стеф Къри: Не трябва да ни отписват
Стеф Къри: Не трябва да ни отписват