НОВИНИ

Георги Вангелов и Ален Хубулов ще се борят за квоти в свободния стил на олимпийската квалификация в Баку

Решителните дуели с участието на българските състезатели, в които те ще се борят за квоти за Олимпийските игри в Париж 2024, може да гледате днес от 17:00 часа НА ЖИВО по БНТ 3 и на сайта ни bntsport.bg!

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:30, 07.04.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
георги вангелов ален хубулов борят квоти свбодния стил олимпийската квалификация баку
Слушай новината

Георги Вангелов и Ален Хубулов достигнаха до решителните битки за квоти за Олимпийските игри в Париж 2024 по време на квалификационния турнир по борба в свободния стил в Баку, Азербайджан, след като се класираха за полуфиналите в своите категории.

При най-леките до 57 кг Георги Вангелов изигра само една среща, като в нея националът ни надигра с туш украинеца Камил Керимов за 04:50 минути престой на тепиха. Така в спор за място на Игрите в Париж българинът ще се изправи срещу борецът, състезаващ се под неутрален флаг Ариан Тютрин, който е бронзов медалист от световното първенство в Осло през 2021 година.

Другият ни сигурен участник в схватка за олимпийска квота ще бъде Ален Хубулов в най-тежката категория до 125 кг. Натурализираният осетинец стартира в надпреварата с успех с 4:2 точки срещу германеца Генадий Чудинович, след което в четвъртфиналите се справи и с украинеца Олександър Хоциянивский със 7:5 пункта. По този начин Хубулов си осигури място в полуфиналите, където ще спори с представителя на Азербайджан Гиорги Мешвилдишвили.

Решителните дуели с участието на българските състезатели, в които те ще се борят за квоти за Олимпийските игри в Париж 2024, може да гледате днес от 17:00 часа НА ЖИВО по БНТ 3 и на сайта ни bntsport.bg!

За съжаление, останалите ни трима представители в свободния стил - Микяй Наим, Мирослав Киров и Магомед Рамазанов - отпаднаха в четвъртфиналите и така загубиха шансовете си да заслужат визи за френската столица от квалификационния турнир в Баку.

В категория до 65 кг Наим започна с победа с 4:3 срещу румънеца Стефан Коман, но във втория си двубой отстъпи с 2:5 на Максим Сачултан от Молдова и така беше елиминиран от състезанието.

При 74-килограмовите Мирослав Киров потегли в квалификациите с успех със 7:1 срещу дагестанеца с френски паспорт Залимхан Хаджиев, след което българинът се справи и със състезаващия се за Белгия Ибрахим Велиев с 3:0. На четвъртфиналите обаче вицеевропейският ни шампион от Варшава 2021 беше спрян от борещия се за Словакия осетинец Таймураз Салказанов след поражение с 3:4.

В категория до 86 кг Магомед Рамазанов преодоля в първия кръг германеца Джошуа Мародион със 7:2 точки, но в спор за място на полуфиналите натурализираният дагестанец допусна загуба от азера Осман Нурмагомедов с 2:6.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затвориха движението по "Орлов мост", заради шествие на фенове на ЦСКА
Затвориха движението по "Орлов мост", заради шествие на фенове на ЦСКА
Сериозен интерес предизвика държавното първенство по таекуондо (ВИДЕО)
Сериозен интерес предизвика държавното първенство по таекуондо (ВИДЕО)