НОВИНИ

Георги Вангелов пред БНТ: Вярвам, че мога да се преборя за квота за олимпийските игри (ВИДЕО)

георги вангелов бнт вярвам мога преборя квота олимпийските игри видео
bnt avatar logo
от БНТ
17:47, 18.02.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският борец Георги Вангелов даде интервю за БНТ минути след поражението си в битката за бронза на европейското първенство в Букурещ, Румъния.

В категория до 61 кг родният състезател отстъпи в спора за отличието с 3:7 на Нурадин Новрузов от Азербайджан, а след схватката заяви, че е допуснал няколко неточости и допълни, че определено не се намира в най-добрата си форма.

"Имах своите шансове, но сгреших малко с тактиката и се подведох по неговата борба, а и в някои момент прибързах. Зрителите може би видяха, че имаше и няколко съдийски моменти, които можеха да бъдат отсъдени в моя полза, но дадоха точките на азера и така срещата тръгна в друга посока. Вината обаче е изцяло моя, защото ако не се бях подвел по неговата игра, можех да го победя", започна Вангелов.

"Не искам да търся оправдания, но в последните две-три седмици подготовката ми е единствено от лицеви опори и коремни преси. Треньорите дори ми казваха да не се боря на това първенство, но за мен беше въпрос на чест и достойнство да участвам. Определено не бях готов, а и се изморих по-бързо от очакваното. Дори и при 5:1 обаче можех да го сваля и да обърна срещата, но не успях", каза още той.

Пред нашата камера трикратният ни бронзов медалист от шампионати на Стария континент говори още и за сътрудничеството си с Радослав Великов, с когото тренира отскоро и беше категоричен, че вярва във възможностите си да стигне до олимпийска квота.

"На първо време искам да кажа, че съм много благодарен на Радослав Великов и на всички хора, които ни подкрепят. Чувствам, че надграждаме, но всяко нещо изисква време", заяви петият от Игрите в Токио 2020.

"Има доста хора, които все още не са взели квоти, а виждате, че борбата е много равностойна. Всеки излиза да се бори, да не дава точки и да печели. Мисля си обаче, че който си направи правилно тактиката той ще победи. Аз за себе си вярвам, че мога да се преборя за квота. Започвам да се готвя за квалификацията веднага. Единствено кракът ми има нужда от още малко почивка, защото се борех с един оток, който се надявам да спадне до седмица", завърши Георги Вангелов.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6 медала за България на международно състезание по информатика
6 медала за България на международно състезание по информатика
Петър Шопов пред БНТ: Доволен съм от представянето на волейболистките ми
Петър Шопов пред БНТ: Доволен съм от представянето на волейболистките ми