НОВИНИ

Георги Захариев, кандидат за президент на БФС: Моята оценка на настоящето ръководство е Слаб 2

"Христо Стоичков трябва да бъде поканен в Изпълкома", заяви за БНТ Захариев.

бфс
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
07:06, 06.03.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Кандидатът за президент на БФС Георги Захариев постави оценка "Слаб 2" на управлението на БФС при мандата на Борислав Михайлов.

"За мен това са проспани 15 плюс години. Имам програма, идеи, които бяха приложени от старото ръководство, за това се кандидатирам втори път. Видях, че определени точки от моята програма бяха взети и бяха приложени", поясни Захариев, който гостува в предаването "Денят започва" на БНТ.

"Бях заложил в моята програма Б национален отбор, БФС го приложи. Излизам с нови предложения, които се надявам да ги откраднат. Да им пишем Лош 1, но да свършат нещо", каза още кандидатът за управленския пост на футболната централа.

"Кандидатирам, се за да мога да изложа моите тези, програма, нека хората, които ще управляват българския футбол да си направят сметка с какъв екип ще работят, това е по-важното за мен.

Той заяви, зе него няма значение кой ще бъде президент на БФС и посочи ои хора трябва да бъдат в Изпълкома.

"Христо Стоичков трябва да бъде поканен, Димитър Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров, Георги Градев, като изключително подготвен по спортно право, треньорите трябва да бъдат представени. И още нещо много важно, без президенти на клубове", разясни Георги Захариев.

Той смята, че у нас не трябва да има Национален стадион.

"Италия, Испания, Холандия, Германия нямат национален стадион. Ние не сме най-богатите в Европейския съюз, за да изграждаме едно такова съоръжение, което да приема два-три мача в годината. Подтикваме политиците отново да спестят от бетон, от желязо и едни пари да влязат в нечий джоб", заяви той.

Георги Захариев засегна и темата с телевизионните права.

"На година турският футбол получава около 100 млн лева тв права, в Гърция около 60 млн получават отборите от тв права, Румъния 36 млн евро на година, Сърбия 8 млн евро на година, в България сме на 4 млн лева", каза Захариев.

Кандидатът за управленския пост в БФС бе категоричен, че "50% от тв правата, трябва да се разпределят на базата на игровите минути, които клубовете дават на играчи до 21 години, но с условието, те да са играли поне 1 година в академията на отбора".

"Детско-юношеският футбол за мен е основата. В моята програма има конкретни стъпки. Ние нямаме учебен план по футбол, всичко е хаос, всеки треньор решава какво да трябва. Нека има масовост. Въпросът е какво получават родителите, които плащат такси", заяви Захариев.

Вижте целия разговор във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По зрителски сигнал: Пропаднала ограда по пътя към Великотърновския университет
По зрителски сигнал: Пропаднала ограда по пътя към Великотърновския университет
Няма изтичане на данни след срива на Фейсбук, категоричен е експерт
Няма изтичане на данни след срива на Фейсбук, категоричен е експерт