НОВИНИ

Тръмп и Байдън печелят след т.нар. "супервторник"

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:48, 06.03.2024
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

В Съединените щати - 15 щата гласуваха на т.нар. "супервторник" - ключов ден в надпреварата за Белия дом. Джо Байдън и Доналд Тръмп се очертават като победители в първичните избори за номинациите съответно на Демократическата и Републиканската партия.

Гласуването продължава единствено в Аляска. Според предварителните резултати, действащият президент и бившият държавен глава се очертава да се изправят един срещу друг по време на изборите през ноември.

Байдън печели в 14 щата, включително в Айова, където гласуването беше по пощата. Отлив на привърженици на демократите се наблюдава в Северна Каролина, като колебаещите се гласове са тълкувани по-скоро като протестен вот срещу политиката на Вашингтон в Близкия изток.

Засега Тръмп печели в 12 щата, като единственото място, където опонентката му за републиканската номинация - Ники Хейли печели, е Върмонт. Милиардерът-републиканец държа реч и се закани, че ще триумфира на вота през ноември. След днешните първични избори ще бъдат избрани делегати, които ще гласуват на президентските избори тази есен.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма изтичане на данни след срива на Фейсбук, категоричен е експерт
Няма изтичане на данни след срива на Фейсбук, категоричен е експерт
Продължават преговорите за примирие между Израел и Хамас
Продължават преговорите за примирие между Израел и Хамас