НОВИНИ

Георги Захариев публикува програма с 44 предложения за развитие на българския футбол

bnt avatar logo
от БНТ
15:16, 13.03.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Кандидат-президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Захариев представи своята програма за развитие на родния футбол, която съдържа цели 44 предложения.

Захариев е един от двамата претенденти за ръководния пост в БФС, заедно с Димитър Бербатов, които се явиха и на последния Конгрес през 2021 година, като тогава футболният агент публикува списък с 27 идеи за промяна в българския футбол.

Три години по-късно броят на неговите предложения надхвърля 40, като на челна позиция е поставено въвеждането на методика в родния футбол, за която Георги Захариев апелира неведнъж в своите интервюта по време на своята предизборна кампания.

В допълнение футболният агент предлага промяна във формата на българското футболно първенство, като участниците в Първа лига да бъдат намалени до 10, докато тези във Втора лига да бъда увеличени до 20.

Освен това Захариев подкрепя тезата си затова България да не изгражда нов национален стадион, в вместо това да инвестира в изграждането на нови клубни съоръжения.

Други любопитни точки в програмата на кандидат-президентът на БФС са "пълна забрана за картотекиране на играчи извън ЕС в отборите от Втора и Трета лига" и "създаване на Фонд "Развитие" – 50% от ТВ правата да се разпределят между клубовете на база игрови минути, дадени на български състезатели до 22 години".

Програмата с предложения на Георги Захариев:

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа с двама загинали край Добрич
Тежка катастрофа с двама загинали край Добрич
Лени Кравиц със звезда на Алеята на славата (СНИМКИ)
Лени Кравиц със звезда на Алеята на славата (СНИМКИ)