НОВИНИ

ГЕРБ: Директори на училища и детски градини са привиквани да дават обяснения за изборите

Милена Кирова
от Милена Кирова
14:52, 29.07.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

От ГЕРБ алармираха за привиквани в Областната дирекция на МВР-София област директори на училища и детски градини, за да дават обяснения за отминалия вот.

На брифинг в парламента Николина Ангелкова, областен координатор на партията за Софийска област, уточни, че към момента сигналите са от учители от Самоков, Ихтиман и Костинброд.

"Получавам сигнали от притеснени хора от София област, които са подложени на политическа репресия. Директори на училища и градини били привиквани в полицейски управления за кого са гласували. София-област има 97 директори на училища и детски градини. За мен е необяснимо", каза Ангелкова.

"Става въпрос за български учители, които за пръв път в живота си са викани в РПУ и разпитвани като престъпници по заповед на Бойко Рашков. Как си представяте, че директорка на детска градина може да организира купуване на гласове? Това може да се роди само в главата на милиционер, който търси анонимни доноси и доносници. Ние ще търсим отговорност от този човек. Това не се случва само в София-област. Това е най-драстичният случай. Началникът му Румен Радев трябва да го озапти, за да не разиграва ексцесиите си", заяви Тома Биков.

Той каза още, че ще викат Рашков още другата седмица. И допълни, че имат папка с документи какво е казвал преди изборите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович прегази Нишикори за място в 1/2 финалите в Токио
Джокович прегази Нишикори за място в 1/2 финалите в Токио
Антъни Иванов: Главата ми не беше където трябва
Антъни Иванов: Главата ми не беше където трябва