НОВИНИ

Бой на общински съветници в Шумен (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
14:32, 29.07.2021 (обновена)
15208
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Скандал в общинския съвет на Шумен. Бившият кмет на града Красимир Костов, който сега е общински съветник, и колегата му Добромир Драев влязоха в остър конфликт и се стигна до физически сблъсък. Викове, физическа саморазправа и опити на съветници да прекратят напрежението - това се вижда от кадри, заснети по време на заседанието.

ВИЖТЕ КАДРИТЕ ОТ СБЛЪСЪКА ПО ВРЕМЕ НА ЗАСЕДАНИЕТО:

Физическият сблъсък бе провокиран от думи на бившия кмет Красимир Костов, който заяви, че през годините скаутите са получили 101 000 лева от общинския бюджет. Това още повече нажежи страстите. Добромир Драев се отправи към Красимир Костов, с викове: "Престанете да лъжете!".

"Това доведе до моето изпускане на нерви. Казват, че съм го ударил, че съм го набил, което не е истина. Може да се види и на видеозаписите, няма удар, да, изтървах си нервите, това е вярно", сподели Драев.

"Още повече, че съветниците бяха свидетели, малко преди това г-н Драев три пъти ходи до кмета на 1 метър разстояние, взе му листата от ръцете и му ги хвърли в лицето. Вероятно днес г-н Драев е в някакво особено настроение, не знам от какво", коментира Красимир Костов.

Драев сам извика полиция, за да му направят тест на място, но му бе отказано. Затова той даде кръв за изследване за алкохол и наркотици. Резултатите се чакат след седмица.

"Съжалявам, че колегите дадоха плод на своята емоция и провокирайки се един срещу друг. Ще вземем отношение, ще направя консултации с колегите. Ние като институция трябва да даваме пример на обществото, а не обратното", смята председателят на Общинския съвет в Шумен Ася Аспарухова.

Председателят на Общинския съвет ги помоли да напуснат заседанието, но те отказаха.

Репортер: Здравка Русева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антъни Иванов: Главата ми не беше където трябва
Антъни Иванов: Главата ми не беше където трябва
Йосиф Миладинов: Имам чувството, че мога да вляза на финал
Йосиф Миладинов: Имам чувството, че мога да вляза на финал