НОВИНИ

ГЕРБ издига Иван Портних за кмет на Варна, Борисов ще каже за София, когато си поиска

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:08, 16.09.2023 (обновена)
Чете се за: 03:42 мин.
У нас
Слушай новината

Вече са ясни първите кандидатури за кметове на политическа партия ГЕРБ. На форум в курорта "Албена" лидерът Бойко Борисов съобщи имената на кандидатите за Варна и Добрич. Това са сегашният кмет на морската столица Иван Портних и председателят на местната структура на ГЕРБ в Добрич Красимир Николов.

Заради ретроградното движение на Меркурий Бойко Борисов отказваше да съобщи кои са кандидатурите на ГЕРБ за кметове в предстоящите местни избори. От днес планетата вече се движи в прав ход, затова и информационното затъмнение беше нарушено. За Варна ГЕРБ издига сегашния кмет Иван Портних, а в Добрич кандидатурата е на бившия депутат и бивш заместник-областен управител Красимир Николов.

“Защото толкова много се направи във Варна. Толкова много се направи в Добрич. В Добрич каквото имаше като финансиране се е финансирало от моето правителство. Така че каквото се е случило добро за добричани се е случило благодарение на нас”, каза Борисов.

Въпреки благосклонната подредба на планетите на журналистите не беше съобщено кой ще се бори за кметския стол в София. На въпроса кога ще бъде обявено името Борисов отговори “когато си искам”:

“Няма да кажа. Ако мислите, че сега ще репетирам... Да се ограничим с Варна и Добрич.”

А липсата на информация предизвика спекулации в общественото пространство и предположения, които се налагаше да бъдат опровергавани. Като председателя на Народното събрание Росен Желязков, който отрече да е кандидат за кмет на София. Отрече и Кристиян Шкварек тази сутрин пред Георги Любенов в студиото на БНТ.

Кристиян Шкварек: “С мен такива разговори не са водени. Съжалявам, че ще попаря ентусиазма ви. Не съм аз. Успокоявам ви.”

Кристиян Шкварек няма да е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София

Лидерът на партия ГЕРБ не спести и критиките към работата на вътрешния министър, по отношение на “Гранична полиция”:

“Да се стягат и да пазят границата. Вътрешният министър трябва незабавно или да стъпи здраво на границата, ако трябва и с кадрови смени, но въпроса за Шенген без нулева толерантност на границата няма да стане.”

Пред журналистите Борисов похвали работата на парламента за направените законодателни промени:

“Използвам случая да благодаря на колегите Кирил Петков, Христо Иванов, Атанасов, Асен Василев, Пеевски, че с цялото законодателство, което подготвяме, приемаме, приехме вчера Европейската комисия свали мониторинга за корупция за България и Румъния, разбира се.”

Отпада мониторинговият механизъм на ЕК над България

Борисов каза още, че свалянето на мониторинга за корупция на Еврокомисията за България дава добър знак на държавните лидери по света и ще се отрази много благоприятно на страната ни.

Автор: Нивелина Няголова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фабио Гросо е новият старши треньор на Олимпик Лион
Фабио Гросо е новият старши треньор на Олимпик Лион
Борисов за зърнопроизводителите: Грешката на Денков е в квалификациите, имаме слаб земеделски министър
Борисов за зърнопроизводителите: Грешката на Денков е в квалификациите, имаме слаб земеделски министър