НОВИНИ

ГЕРБ с обвинения към Бойко Рашков и Румен Спецов

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:30, 24.09.2021
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Разследване, което да изясни как председателят на НАП Румен Спецов е продал фирмата си, която е имала над милион и половина лева задължения към бюджета, за това настояват отново от ГЕРБ. От партията обвиниха Бойко Рашков, че от поста, който заема, работи за преизбирането на президента Румен Радев за втори мандат.

ГЕРБ дадоха пресконференция в село Ялботина, община Драгоман, от мястото, на което е адресната регистрация на купувача на фирмата на шефа на НАП Румен Спецов. През април те показаха в социалните мрежи пустеещия двор, а днес събраха на мястото и медии. Заявиха, че Румен Спецов умишлено е продал фирмата си през 2016 г., защото е знаел, че дължи данъци за милион и половина на хазната. Затова попитаха вътрешния министър.

"Бойко Рашков от "братството на почтените" питал ли е г-н Спецов кой ще възстанови тези 1,5 млн. на българските данъкоплатци. Питал ли го е откъде познава това сламено лице, на което е прехвърлил фирмата, знаейки, че има такива задължения? Питаме кой е заплашвал лицето Румен Спецов? Важно е г-н Рашков да отговори какво се случва в този момент и защо полицията спи и не е намерила лицето, което заплашва г-н Спецов", заяви Александър Иванов от ГЕРБ.

Потърсихме отговорите на Румен Спецов на тези въпроси, но от НАП обясниха, че не коментират класифицирана информация. От ГЕРБ призоваха вътрешния министър за действия и по повод драстичното поскъпване на тока.

"Призовавам Рашков не да продължи с пиар акциите в борсата и в КЕВР, а да влезе в министерството на енергетиката и да пита министерството на енергетиката за тяхното бездействие", заяви Жечо Станков от ГЕРБ.

А на твърденията на Бойко Рашков, че ГЕРБ и ДПС се канят да купуват гласове на предстоящите избори, Тома Биков заяви.

"Всички тези димки ченгесарски, и то долнопробни и смешни ченгесарски, номера ги гледахме на миналите избори. И на миналите избори г-н Рашков трябва да се е уверил, че ГЕРБ има достатъчна подкрепа в България, за да спечели изборите, въпреки натиска, който той правеше...Този човек не е министър на вътрешните работи, този човек е председател на предизборния щаб на Румен Радев", заяви Биков.

ГЕРБ настояват предизборната кампания да бъде битка на идеи и да се търси съгласие по важните за страната теми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три месеца след инцидента с МиГ-29: Виновни засега няма
Три месеца след инцидента с МиГ-29: Виновни засега няма
За 7 дни: 278 пияни или дрогирани шофьори хвана полицията на пътя
За 7 дни: 278 пияни или дрогирани шофьори хвана полицията на пътя