НОВИНИ

Започва постепенно затопляне

bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 24.09.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се предупрежденията за много ниски температури тази сутрин и условия за образуване на слани, но в близките дни предстои съществено затопляне.

Още днес максималните температури ще бъдат по-високи в сравнение с вчера, между 21° и 26°, в София – около 22°. Облачността ще е разкъсана, по-често до слънчево време. Ще бъде и по-малко ветровито, със слаб до умерен, вече западен вятър.

Утре затоплянето ще продължи. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните - между 22° и 27°. Ще е слънчево, със слаб до умерен северозападен вятър, който до вечерта навсякъде ще отслабне.

Предимно слънчево ще е времето и по Черноморието. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 24°, малко по-високи от температурата на морската вода, а вълнението на морето ще е слабо.

Чудесно време утре и за разходка, и за туризъм в планините. Ще бъде слънчево, с умерен северозападен вятър. Максималните температури и там ще се повишат и в курортите ще са от 13 градуса на Алеко до 23 градуса в Банско.

Обширен циклон е причина за продължаващите в Североизточна Европа валежи. Превалявания от дъжд ще има и на Пиренейския полуостров, Западна Франция и Великобритания. В останалата, по-голяма част от континента, която остава под влияние на обширна област от високо атмосферно налягане, ще преобладава слънчево време.

Слънчево ще бъде утре и на Балканите, а температурите ще продължат да се повишават.

У нас и в неделя ще бъде слънчево, а температурите ще се повишат още и максималните ще са между 24° и 29°. В началото на следващата седмица облачността ще се увеличи, а вероятността за валежи ще се повиши. Вятърът ще се ориентира от изток, а температурите отново ще тръгнат надолу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Актьорът от „Хари Потър“ Том Фелтън припадна по време на голф
Актьорът от „Хари Потър“ Том Фелтън припадна по време на голф
Задържаха трима каналджии и 23 незаконни имигранти
Задържаха трима каналджии и 23 незаконни имигранти