НОВИНИ

Гешев: Фактът, че АПБ съществува от 25 години, означава, че тя върви по правилния път

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
16:19, 25.11.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Гордея се с това, което Асоциацията на прокурорите в България (АПБ) прави и ще продължава да прави - тя защитава и сигурен съм ще продължи да защитава достойнството и професионалната чест на българските магистрати, не само на прокурорите. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който присъства на конференция по повод 25-ата годишнина от основаването на Асоциацията.

Главният прокурор подчерта, че Асоциация на прокурорите и Камарата на следователите в България работят по проект за изграждане на паметник на българските юристи с основен принос за спасяване на българските евреи. Идеята е монументът да бъде готов следващата година, когато се навършват 80 г. от спасението на българските евреи – случай без прецедент в световната история.

Фактът, че Асоциацията на прокурорите в България съществува от 25 години означава, че тя върви по правилния път, подчерта Иван Гешев. Той изрази увереност, че организацията продължи да върви по него и в бъдеще, и ще се развива.

"Това е една изключително важна за правосъдието съсловна организация. Тя защитава независимостта на колегите, които през последните години бяха подложени на безпрецедентен политически натиск, включително и персонален. През тези няколко години организацията показа емпатия към проблемите на българските граждани. Това е видно от инициативите, които предприе. Дарителски кампании, изграждане на различни паметници, за дарение на кръв и кръвна плазма. Пожелавам им активно да продължават да защитават интересите на всички магистрати и на съдебната власт в интерес на правосъдието, в интерес на правовата държава и върховенството на закона", каза още Иван Гешев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър се подсили със защитник от ЦСКА 1948
Хебър се подсили със защитник от ЦСКА 1948
Лудогорец бе домакин на престижен международен семинар
Лудогорец бе домакин на престижен международен семинар