НОВИНИ

"Гласът на Камен" - световни оперни певци пеят в памет на любимия си колега

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
18:34, 30.08.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Още
Слушай новината

Тази вечер български оперни звезди ще пеят в памет на световноизвестния тенор Камен Чанев, който загуби битката с коронавируса миналата година.

Концертът „Гласът на Камен“ ще е в Античния театър в Пловдив. Това е първото събитие, организирано от новоучредената фондация на името на големия певец. Съвсем скоро фондацията ще обяви създаването и на конкурс за млади тенори на името на Камен Чанев.

Тази вечер ще излязат световноизвестни изпълнители, сред които са Красимира Стоянова, Мариана Пенчева, Кирил Манолов и Юлиан Константинов. Те ще изпълнят арии и дуети на Верди Бизе, Маскани, Сен-Санс и Джордано в памет на своя любим колега.

Гласът на Камен не може да спре да звучи. Лично аз никога няма да забравя този глас. Имаше някои неща, пак казвам, ... постоянно кариерата му вървеше нагоре. Гласът на Камен ще звучи не само в записите, той звучи в съзнанието, в умовете и душите на хората, които са го слушали. Неговата сърцатост, неговата отвореност към публиката, колеги, към всички, така че този глас никога няма да заглъхне в този смисъл, каза Юлиан Константинов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надпревара с кучета на плажа се проведе в Хърватия
Надпревара с кучета на плажа се проведе в Хърватия
Евакуацията на американски войници от Кабул продължава под обстрел
Евакуацията на американски войници от Кабул продължава под обстрел