НОВИНИ

Главчев разпореди да се ускори изграждането на Националната детска болница

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:09, 02.06.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Разчистването на терена за Националната детска болница може да бъде ускорено с два месеца. Вместо за седем, дейностите могат да бъдат извършени в рамките на до пет месеца. Това стана ясно по време на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев работна среща в Министерския съвет с участието на министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева, министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и експерти от двете ведомства. Предстоят разговори по темата и с изпълнителя на проекта, съобщиха от пресцентъра на кабинета.

Съкращаването на срока ще бъде свързано с максимално интензивна работа през летните месеци. Целта е основните дейности по премахване на старите постройки и разчистването на терена да бъдат извършени в рамките на летния сезон, така че тежката работа да бъде приключила до зимата, още преди безплатния анализ на Европейската инвестиционна банка. Той се очаква да излезе в началото на следващата година и ще покаже какви следва да бъдат структурата, отделенията и капацитетът на Националната детска болница.

Премиерът възложи на здравното министерство в спешен порядък да проучи възможностите за ускорено изготвяне и на този безвъзмезден анализ, дори с цената на финансиране от страна на правителството.

С МВР и Столичната община ще се уточни регулирането на движението във връзка с извозването на отпадъците от обекта. Паралелно се работи по доизграждането на Околовръстния път на София, от където е предвидена необходимата транспортна връзка за болничния комплекс.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националите по минифутбол пред БНТ: Тежък мач, но най-важни са точките (ВИДЕО)
Националите по минифутбол пред БНТ: Тежък мач, но най-важни са точките (ВИДЕО)
Пъстро шествие, оглавено от Царица Роза, премина в центъра на Казанлък (СНИМКИ)
Пъстро шествие, оглавено от Царица Роза, премина в центъра на Казанлък (СНИМКИ)