НОВИНИ

Димитър Митов пред БНТ: Когато играеш за България, трябва винаги да търсиш победата (ВИДЕО)

„Смятам, че имаме доста талантливи вратари в България“, отбеляза футболистът на Сейнт Джонстън в интервю за "Арена спорт".

димитър митов бнт играеш българия винаги търсиш победата видео
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:32, 02.06.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

През миналото лято Димитър Митов напусна Кеймбридж, но остана на Острова. Малко по на север с екипа на Сейнт Джонстън той изигра 41 мача през сезона. Самият вратар е доволен от кампанията, завършила с мисия за оцеляване в шотландския елит.

Лично като мое представяне съм доволен от себе си, защото направих доста силен сезон за клубния си отбор и всяка една задача, която си поставих преди да отида в него, я изпълних индивидуално. Щастлив съм, че изкарах целия сезон без контузии и той бе доста силен. Разликата е в това, че в Шотландия имаш право да играеш в Европа, ако се класираш. Също така и да играеш срещу гигантите Селтик и Глазгоу Рейнджърс. Ако успееш да направиш силни мачове срещу тези велики отбори, твоето име ще се разпространи повече в Шотландия“, коментира вратарят в специално интервю за предаването „Арена Спорт“.

Той сподели и мнението си за националния тим и за работата със селекционера Илиан Илиев.

Румъния и Словения са два доста сериозни противници, с които ще играем. Смятам, че това са много добри мачове ние да растем като отбор. Господин Илиев е доста спокоен човек смятам, че неговата философия за футбола е доста проста. Има идеи, които работят за него. Както виждате, Черно море направи доста силен сезон в нашето първенство. Всеки един футболист в националния отбор се наслаждава на неговата работа и расте под неговото ръководство. Надявам се да постигнем големи успехи с него“, допълни той преди предстоящите контроли на „лъвовете“ срещу румънците и словенците на 4 и 8 юни.

Смятам, че имаме доста талантливи вратари в България, но когато щабът прецени кои трима да извика, всеки един от нас иска да играе и да бъде титуляр на представителния тим. Това вече зависи от нашето представяне на клубно ниво и в тренировъчния процес, когато се съберем на лагер. Познавайки момчетата, който и от нас да пази, другите двама ще го подкрепят, защото все пак играем за благото на България. Самочувствието е всичко във футбола. Когато един отбор има самочувствие, играе по-добре. Резултатите се подобряват след назначаването на господин Илиев, но винаги трябва да търсим повече. Когато играеш за България, трябва винаги да търсиш победата", каза още Митов.

Вижте целия разговор във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мълния повреди участък от тролейбусната мрежа в Русе
Мълния повреди участък от тролейбусната мрежа в Русе
Концерт в подкрепа на децата на загинали служители на МВР организираха в Пловдив
Концерт в подкрепа на децата на загинали служители на МВР организираха в Пловдив