НОВИНИ

Главният секретар на СДС: От наша страна има категорично желание за партньорство с ГЕРБ

bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 16.07.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

В турбулентни времена на криза не винаги се взимат рационални решения под натиска на улицата, доста често са грешни и вредни, каза в сутрешния блок Илия Лазаров, главен секретар на СДС.

Предложихме като решение на сегашната криза Велико народно събрание за цялостна промяна на конституцията. Още от ВНС, когато 39-те депутати на СДС не подписаха новата конституция, ние смятаме, че тя е грешно зачената, в нея има противоречия - между президентската институция и Министерски съвет, между различните власти.

"Смятаме, че това е изход от сегашната ситуация, защото свикване на ВНС първо ще отпуши напрежението, второ - ще могат да се борят идеи", каза Илия Лазаров.

Моделът не се разгражда със смяна на едни гастрольори с други, това не е решение на въпроса, гледаме го последните 30 години отбеляза той.

И за избора на главния прокурор коментира, че Гешев е избран по промените в съдебната система, предложени от Христо Иванов като министър на правосъдиeто. Винаги опира до това личността на избирания, няма проблем в модела.

Десницата са ГЕРБ и СДС, другите не са десни, подчерта Илия Лазаров. "Ние имаме споразумение с ГЕРБ за дългосрочно партньорство", припомни главният секретар на СДС.

"От наша страна има категорично желание за партньорство с ГЕРБ, то е идеологическо партньорство", заяви той.

Коментира и поисканите оставки на трима министри от правителството. Подчерта, че от тях познава само Емил Караниколов, от когото има отлични впечатления като професионалист и смята, че оставката му е загуба за България в момента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затвориха част от бул. "България" в столицата за ремонт
Затвориха част от бул. "България" в столицата за ремонт
Ерджан Ебатин: ДПС никога не може да има свои министри в кабинет на ГЕРБ
Ерджан Ебатин: ДПС никога не може да има свои министри в кабинет на ГЕРБ