НОВИНИ

Седми ден на протести в София (обобщение)

Александър Марков
от Александър Марков
23:20, 15.07.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

И в седмия си ден протестът продължава, въпреки призива на полицията краят да бъде в 22 часа. С традиционното си шествие премина днешният протестен ден, за щастие до момента без инциденти и напрежение.

В 22 часа, след като група запали две факли и полетяха към протестиращи, се стигна до леко сблъсъци, но без сериозни последствия.

Ето как протестиращите коментираха оставките:

"Мисля, че няма да реши въпроса само поредните бушони да изгърмят. Гешев трябва да си подаде оставката, трябва да има някаква генерална промяна".

"За мен това не са управляващи хора, те не са адекватни, не са европейци. Няма нищо общо с времето, в което живеем в 2020-а, нямат връзка с младите хора, нямат връзка с обществеността".

"Аз съм тук, защото искам оставката на цялото правителство. Не желая да се сменят министри повече".

"Мисля, че всички трябва да си подадат оставката, начело с Борисов. Това би прекратило протестите, нищо друго".

"Необходимо е промяна в начина на управление на държавата, толкова много години в държавата има много ресурси, които не се използват по правилния начин. Толкова много еврофондове, които потъват. Държавата, обществото, народът можеха да имат много по-добър просперитет за всички тези години, само че не се получава отговорността е на всички политици в последните 30 години".

Към 23:20 часа останаха малко хора на протеста. Полицаите пред сградата на Народното събрание в 23 часа бяха оборудвани с шлемове и щитове. По неофициална информация към тях са били хвърляни две бутилки. Не се е наложила намесата на медици.

Иначе протестиращите аплодираха тази вечер полицаите с възгласи полицията е с нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Времето: Опасност от градушки днес
Времето: Опасност от градушки днес
Кои са тримата министри, на които бяха поискани оставки
Кои са тримата министри, на които бяха поискани оставки