НОВИНИ

Главният секретар за намереното тяло в София: Няма подаден сигнал от жената към МВР

bnt avatar logo
от БНТ
11:20, 07.04.2023
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

"Няма подаден сигнал от младата жена към органите на МВР. Тя е споделяла опасенията си със своите близки", заяви на брифинг главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров във връзка с намереното тяло на 32-годишна жена снощи в столицата.

По думите му на 3 април е постъпил официалният сигнал от нейни близки, че нямат контакт с нея и не се е явила на среща, на която е трябвало да вземе детето си.

"Започнала е активна работа на служителите на полицията и СДВР, буквално след няколко часа задържаме лицето, за което имахме подозрения, за съжаление открихме трупа на жената. Те са имали близки отношения и основната версия е, че в резултат на тази връзка възниква противоречие, което е довело до убийството на жертвата", допълни главният секретар на МВР.

Тодоров поясни, че в резултат на лични и изострени отношения мъжът е пристъпил към това брутално действие.

"Проблемът с домашното насилие ескалира", уточни вътрешният министър Иван Демерджиев и призова за по-добра координация между институциите.

"Има данни, че жертвата е търсила помощ от неправителствени организации", заяви вътрешният министър.

По темата за образуваното производство за организирана престъпна група за търговия с влияние с цел дискредитиране и отстраняване на висши магистрати и полицейски служители, Демерджиев подчерта: "Взети са мерки срещу полицейските служители".

Относно това, че Синдикат "Образование" ще поиска оставката на министър Демерджиев заради новия протокол за бомбени заплахи той коментира:

"Няма основание да се смята, че директорите на училищата са натоварени с допълнителни отговорности. Същинският оглед се провежда от органите на МВР на място и те поемат и управляват процеса, носят риска. Този процес, така както е разписан, отнема отговорността на директорите и я придава на нашите сили. Единични са случаите на санкционирани директори - аз знам за двама, не знам за повече", каза още Иван Демерджиев.

Вижте още в прякото включване на Иво Никодимов.

Тялото на 32-годишна жена е намерено снощи в столицата. То е открито в багажник на автомобил.

Задържан е мъж, с който тя е имала отношения преди време. Колата с убитата жена е намерена в автосервиз на приятел на задържания.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Момчето от клипа с инфлуенсърите е изключително травмирано, казва неговият адвокат
Момчето от клипа с инфлуенсърите е изключително травмирано, казва неговият адвокат
Три четвърти от австрийците искат да купят подаръци за Великден
Три четвърти от австрийците искат да купят подаръци за Великден