НОВИНИ

Глобяват над 40 шофьори и пътници след зачестили шествия на абитуриенти в Русе и Разград

bnt avatar logo
от БНТ
16:32, 29.04.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Над 40 шофьори и пътници ще бъдат санкционирани след зачестилите шествия и дрифтове на абитуриенти в Русе и Разград през последните дни.

От полицията в крайдунавския град заявиха, че празнични поводи не са оправдание за безотговорно отношение и създаване на неудобства за останалите участници в пътното движение. По този повод служителите на реда коментираха, че ще са безкомпромисни към нарушителите, като освен засиленото полицейско присъствие на ключови места, за засилване на контрола ще се използва и видеонаблюдението на общината.

"Имаме служители, които са документирали нарушенията, след което всички водачи са викани в "Пътна полиция" и са санкционирани. Общо около 64 - 65 нарушения има за миналата година подобни - показване през прозорците и люковете, сядане върху рамките на вратите на автомобилите и изправяне от седалките на мотоциклетите. "Пътна полиция" ще бъде безкомпромисна. Санкционната разпоредба е глоба 20 лв. До момента са установени 12 нарушения от 26 до 28 април, от които трима водачи са санкционирани и трима пътници. Предстоят санкции и за другите водачи", заяви началникът на сектор "Пътна полиция" в Русе главен инспектор Михаил Манов.

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова: Игрището в "Бояна" остава в сегашния си вид
Фандъкова: Игрището в "Бояна" остава в сегашния си вид
Огнище на COVID-19 в дом за възрастни с умствена изостаналост
Огнище на COVID-19 в дом за възрастни с умствена изостаналост