НОВИНИ

Слънчево време за празниците

bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 29.04.2021
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днешният ден ще е по-топъл, в сравнение с предишните. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в крайните югозападни райони - до около 27 - 28°. Малко по-ниски ще се задържат по Черноморието - между 16 и 20 градуса. Ще преобладава слънчево време и за разлика от вчера повече облаци ще има главно над планинските райони, но и там, само на отделни места ще превали слаб дъжд.

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана. В сутрешните часове в низините и котловините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 7°, а максималните ще се повишат още и утре ще са между 24° и 29°, отново по-ниски по Черноморието - между 16 и 23 градуса.

През деня в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони, както и по Черноморието, ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен, от юг-югозапад.

ВЪРХОВЕ

И в планините, след слънчевото начало на деня, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд. Възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури в курортите ще са между 16° и 18°, на Алеко - около 13°.

БАЛКАНИ

Слънчево ще е и над целия Балкански полуостров, а температурите ще се повишават. Повече облаци и превалявания ще има само над крайните северозападни райони.

ЕВРОПА

Валежи ще има и на места във Франция, във Великобритания, Холандия и в Германия. Над Централна Европа облачността ще е разкъсана, в много райони значителна. На Пиренейския полуостров преди обяд ще има и повече слънце, в следобедните часове облачността и там ще се увеличи и на много места ще превали.

УИКЕНД

У нас в събота и неделя се очаква съществено затопляне. Ще преобладава слънчево време, но не са изключени и райони със следобедни превалявания, с по-голяма вероятност в Западна България. Интензивни валежи и силни гръмотевични бури ще има в понеделник, когато ще започне и захлаждане. Във вторник максималните температури ще бъдат още по-ниски, но ще вали вече главно в Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Телевизия "Европа" става "Евронюз България"
Телевизия "Европа" става "Евронюз България"
15-годишна подписа професионален договор с Марица
15-годишна подписа професионален договор с Марица