НОВИНИ

Година по-късно: Как продължава строителството в унищожените от трусовете райони в Турция (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от Мирослава Кирилова
15:44, 01.02.2024
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

С бързи темпове върви строителството на нови сгради в засегнатите от опустошителните земетресения на 6 февруари миналата година райони на Турция.

Изграждането на устойчиви на земетресения домове и къщи в засегнатите райони на Турция продължава без прекъсване почти година след мощните трусове, които причиниха безпрецедентни разрушения, изравнявайки десетки сгради със земята и убили повече от 50 000 души. Строителните дейности са част от продължаващите усилия на държавата за възстановяване на провинциите, силно засегнати от двете земетресения миналата година.

Основите на строежите са положени от Държавната администрация за жилищно строителство. Тя се занимава с обществени жилищни проекти за граждани с ниски доходи в продължение на повече от 20 години, изгражда безопасни къщи в градовете с устойчива на земетресения технология.

В провинция Хатай, която беше силно засегната от земетресението, нови жилища се строят на 33 различни места. Докато строителството на 45 186 самостоятелни сгради продължава, строителните работи в квартал Кирихан почти приключиха. 830 постоянни жилища и 620 къщи в този квартал ще бъдат предадени през първата седмица на февруари на собствениците си.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Факундо Пелистри от Манчестър Юнайтед бе пратен под наем в Гранада
Факундо Пелистри от Манчестър Юнайтед бе пратен под наем в Гранада
“Истории от Олимпийските игри” брой 14 (ВИДЕО)
“Истории от Олимпийските игри” брой 14 (ВИДЕО)