НОВИНИ

ГЕРБ-СДС и ДПС с критики към министрите месец преди ротацията

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:15, 01.02.2024
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

ГЕРБ-СДС и ДПС с критики към министрите месец преди ротацията, докато Николай Денков и Мария Габриел правят анализ на свършеното до момента.

Лидерът на ГЕРБ и днес изтъкна, че е свършена добра работа, на трябва да се направи сериозна оценка на министерствата, защото по думите му много от министрите са се превърнали в партийни секретари. И отново изтъкна, че има корупция в спортното министерство. И председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски изтъкна, че това са министри на България и задачата им не е да ходят по партийни мероприятия.
И не пропусна да атакува държавния глава като каза, че Румен Радев е превърнал президентството в централа на партия.

"Резултатите на министерствата не са добри. Много от министрите не си гледат работата, а са се превърнали в партийни секретари. Обичат, аман, страната. Чувам за командировка в САЩ огромна делегация да харчи държавни пари. От едната страна ми казват: защо участвате в сглобката, а от другата страна - нашите министри ще останат и ще си пътуват по 50 хиляди лева до САЩ. Едно време ми правехте сметка колко ядки са изядени. Ако те отиваха на камината при президента Байдън, три самолета да отидат. Тагарев е пак там - той беше преди няколко дни. Ако отиват на камината, ще отида да ги изпратя, ще махам, ама тея разходки напред и назад - това не може да продължава. Ще говоря днес с Кирил Петков", каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вижте кои са тръгнали по страната и не се срещат с гражданите, а само с партийните функционери. Това се случва, което е грешно. Те са министри на България, а не да ходят по мероприятия. Виждаме, че президентството се е превърнало в центъра на партия. Трябва да сменим надписа - да пише "Трети март" на президентството. Време е да си регистрира партията. Да излиза от тази сграда, да си регистрира партията. Те признаха партията си. Тя се казва "Трети март", каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

За регулаторите: има разговори, но няма разбирателство.

Борисов коментира още, че ако това, което съда казва за вота в София е вярно, то сме свидетели на чудовищно купуване на гласове от бели якички.

Вижте прякото включване на Милена Кирова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец се разделя с Франко Русо, защитникът ще играе в белгийския Льовен
Лудогорец се разделя с Франко Русо, защитникът ще играе в белгийския Льовен
Извънредна среща на върха в Брюксел за помощта за Украйна
Извънредна среща на върха в Брюксел за помощта за Украйна