НОВИНИ

Гол в добавеното време остави Милан без загуба в първенството

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:12, 14.12.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Футбол
гол добавеното време остави милан без загуба първенството

"Росонерите" се добраха до 2:2 на своя "Сан Сиро" срещу тима на Парма в мач от 11-ия кръг на италианската Серия "А".

В големия герой за домакините се превърна Тео Ернандес, който отбеляза и двата гола за своя тим, които преди това изоставаха с 0:2.

Ернани изведе гостите напред в 13-та минута, когато се разписа от около 10-11 метра, след като беше забравен от отбраната на Милан.

Десет минути по-късно Кастийехо реши, че е изравнил резултата, но системата ВАР маркира много тънка засада на испанския футболист и голът не беше зачетен.

Домакините продължиха все така усилено да търсят изравнителното попадение, но на три пъти гредата им попречваше да го сторят. На два пъти Хакан Чалханоглу и веднъж Браим Диас трябваше да видят как топката се отбива от някой от стълбовете.

Така се стигна до 56-та минута, когато отбраната на Милан се пропука за втори път, позволявайки на Ясмин Куртич да засече центриране на голмайстора Ернани, за да удвои аванса на Парма.

Реакцията на "росонерите" не закъсня и още в 58-та минута Тео Ернандес намали след корнер, изпълнен от Чалханоглу.

Натискът на домакините до края най-после даде резултат в първата минута от добавеното време, когато стража на гостите първо отрази удар на Ребич, но отскочилата топка стигна до Ернандес, който с мощен удар по земя, донесе точката на своя тим.

Така Милан избегна първо поражение през кампанията и запази лидерската си позиция в първенството с актив от 27 точки. Парма пък събра 11 пункта и това им отрежда 14-то място в класирането.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН с нагласа за изпити след 4-и и 10-и клас
МОН с нагласа за изпити след 4-и и 10-и клас
Най-голямата кражба на ток: Компютри за биткойни са били вързани към ел. мрежата
Най-голямата кражба на ток: Компютри за биткойни са били вързани към ел. мрежата