НОВИНИ

Голове на Курьор и Сердюк доближиха Черно море на точка от третото място

голове курьор сердюк доближиха черно море точка третото
bnt avatar logo
от БНТ
16:31, 12.03.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Черно море постигна победа с 2:0 при домакинството си на Арда (Кърджали) от 23-ия кръг на футболното ни първенство.

„Моряците“ откриха резултата в 57-ата минута. След центриране в наказателното поле на гостите, бранителят Давид Кики изчисти неубедително топката, която попадна в краката на Велислав Василев. Резервата на Черно море стреля мигновено, но се получи подаване към Матиас Курьор в пеналтерията зад отбраната на Арда. Офанзивният футболист си повдигна топката с едно докосване и с удар от воле прати неспасяемо кълбото в далечния горен ляв ъгъл на Мартин Луков.

Съставът на Илиян Илиев удвои преднината си в 78-ата минута чрез украинския си нападател Евгений Сердюк. Деветката на Черно море получи топката на левия фланг, напредна до аутлинията и се освободи от опеката на Алекс Петков. Сердюк нахлу в наказателното поле и с удар покрай близката греда на Луков се разписа за 2:0.

В подреждането Черно море е четвърти с 39 точки, на точка за третия Ботев (Пловдив). Тимът на Стамен Белчев пък е 10-и с 25 точки, като само два пункта делят кърджалийци от зоната на изпадащите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Цонев не попадна в групата на Левски за гостуването в Разград
Радослав Цонев не попадна в групата на Левски за гостуването в Разград
Ливърпул отново се приближи на 3 точки от върха във Висшата лига
Ливърпул отново се приближи на 3 точки от върха във Висшата лига