НОВИНИ

Голямото прибиране започва: Засилен трафик на АМ "Тракия"

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 09.05.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Снимка: Архив
Слушай новината

Засилен е трафикът по автомагистрала "Тракия". Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли "Чирпан - Изток" и "Стара Загора". За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

През село Ракитница преминава трафикът от магистрала "Тракия". Движението е натоварено и в двете посоки. Припомняме, че в началото на Великденските празници от около 500 000 автомобила, напуснали столицата, 225 000 са преминали през "Тракия" и част от тях през село Ракитница.

Хората тук разказаха, че са затруднени, защото не могат да преминат, не могат и да се включат с автомобилите си в движението. Това, което им прави впечатление, е, че има много недобросъвестни шофьори, които предприемат рискови изпреварвания с висока скорост.

Очаква се в следобедните часове трафикът да се увеличи още повече, тъй като много от хората сляха почивните си дни и днес се прибират към София. От Агенция "Пътна инфраструктура" съветват шофьорите да карат внимателно, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат изпреварване в аварийните ленти на магистралата. За по-спокойно движение те могат да използват и обходни маршрути. Един от тях е подбалканският път София - Бургас.

Репортер: Десислава Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мобилни камери следят за незаконни сметища в Силистренско
Мобилни камери следят за незаконни сметища в Силистренско
Агуеро пое вината за изпуснатата дузпа срещу Челси
Агуеро пое вината за изпуснатата дузпа срещу Челси