НОВИНИ

Горещо и предимно слънчево време до събота

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:48, 12.07.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

В много котловинни райони от западната половина от страната сутринта температурите паднаха необичайно ниско, вследствие на силния вятър от последните дни и студената въздушна маса, утаена в приземния слой, в София минималната температура е едва градус над нулата.

Вятърът днес ще бъде умерен, с посока от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса, в София - около 23°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци в североизточните райони и в планините, като на отделни места там за кратко ще превали.

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде безоблачно, а вятърът временно ще отслабне, но утре сутринта отново в някои котловини минималните температури ще са по-ниски от обичайните за сезона.

Ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Северозападният вятър отново ще се усили, най-много в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина. Максималните температури ще останат без промяна - между 23 и 28 градуса.

Слънчево ще бъде и в планините, с повече облаци след обяд, но без съществени валежи. Ще духа умерен, по билата и временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще останат без съществена промяна и в курортите ще са от 11 градуса на Алеко до 21 в Банско.

По-хладно от обичайното ще се задържи и утре на Балканите. Тъкмо обратното ще бъде на Пиренейския полуостров и във Франция - максималната температура в Мадрид ще бъде около 41 градуса. В източната половина от континента ще е облачно, с локални краткотрайни валежи и гръмотевици.

У нас в дните до събота, включително, ще остане предимно слънчево, а максималните температури постепенно ще се повишават и отново в много райони ще надхвърлят 30°. В неделя, по преминаването на студен атмосферен фронт, на места ще превали и прегърми, вятърът ще се ориентира от северозапад, отново ще се усили и слабо ще захладнее.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьорка с 3,77 промила алкохол в кръвта блъсна автомобил и патрулка в Плевен
Шофьорка с 3,77 промила алкохол в кръвта блъсна автомобил и патрулка в Плевен
Атанас Фурнаджиев: Не съм прекратил взаимоотношенията си с БФС
Атанас Фурнаджиев: Не съм прекратил взаимоотношенията си с БФС