НОВИНИ

Горещо и предимно слънчево време в сряда

bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 28.06.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево и горещо се задържа времето и днес. Едно от изключенията е София, където заваля преди около час. 35° достигнаха температурите в Сандански и Ново село; 33° във Видин и Свищов; 29° в София, както и във Варна и Бургас.

Без съществена промяна ще се задържи и утре. През нощта ще бъде тихо и предимно ясно, с по-значителна облачност все още в Източна България и в планините, където на отделни места слабо ще превалява.

През деня ще преобладава слънчево време, в комбинация със слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 29° и 34°, на места в Дунавската равнина и крайните югозападни райони и малко по-високи.

И по Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Максималните температури там ще са между 26° и 30°.

Ще духа слаб, след обяд - до умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала, а температурата на морската вода е 22 - 24°.

Слънчево време ще преобладава и в планините. В следобедните часове ще се развие купеста облачност и само на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

Максималните температури ще се повишат и в курортите ще са от 21 до 28 градуса. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Повишение на температурите се очаква не само у нас, но и навсякъде на Балканите. Ще е предимно слънчево, с краткотрайни превалявания на места по Адриатическото крайбрежие.

Дъжд ще вали също на Британските острови, на места в Централна и Източна Европа, както и в Северна Италия. В по-голямата част от континента обаче ще преобладава слънчево време.

У нас в дните до края на седмицата ще се задържи предимно слънчево, почти тихо и горещо, с максимални температури между 30° и 35°. Валежи и гръмотевици предстоят на отделни места в петък и през почивните дни, когато съвсем слабо ще захладнее.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Неделев посети първата тренировка на Ботев Пловдив след лагера в Турция (Видео)
Тодор Неделев посети първата тренировка на Ботев Пловдив след лагера в Турция (Видео)
Везенков: Трябва да победим Литва и да докажем, че баскетболът в България е на добро ниво
Везенков: Трябва да победим Литва и да докажем, че баскетболът в България е на добро ниво