НОВИНИ

Горещо време ни очаква и утре

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 30.06.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден горещ летен ден в страната – температурите още се повишиха и максималните днес бяха между 26° и 37°.

Високите температури са предпоставка за избухването на пожари – в районите с оранжев и червен цвят е възможно да се разпространят бързо и са трудни за овладяване.

Утре максималните температури ще са между 33° и 38°, в София – около 32°.Ще бъде предимно слънчево със слаб вятър от изток-североизток, а в следобедните часове и с купеста облачност, по-значителна над планинските и североизточните райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

След обяд ще превали и на места по Северното Черноморие. Максималните температури по морския бряг утре ще са между 27°и 31°. Температурата на морската вода е от 23° до 25°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънце, но и следобедните превалявания ще има в планините. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. В по-голямата част от Западна ще е по-хладно от обичайното, но слънчево, докато на много места в Централна ще има краткотрайни валежи, временно интензивни и значителни по количество. В повечето райони от Източна Европа, включително и на Балканите ще бъде предимно слънчево.

У нас през почивните дни времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна в събота над западната половина от страната, където ще има валежи и гръмотевици, възможни са и градушки. В неделя и в началото на новата седмица вероятността за следобедни превалявания намалява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В "Денят започва" на 1 юли: Специално интервю с министъра на отбраната Драгомир Заков
В "Денят започва" на 1 юли: Специално интервю с министъра на отбраната Драгомир Заков
Волейболните национали до 18 г. са полуфиналисти на Балканиадата в Сърбия
Волейболните национали до 18 г. са полуфиналисти на Балканиадата в Сърбия