НОВИНИ

Горещо време в последния ден от работната седмица

слънчево горещо време последния ден работната седмица
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 23.08.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на изолирани места, главно в планинските и източните райони, ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в София около 31°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има купеста облачност и на отделни места ще превали, възможно е да прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще има купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър, предимно от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра около 19°.

В събота ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в източните райони умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, по Черноморието между 29° и 33°.

В неделя ще преобладава слънчево време. След обяд над Източна България и планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от североизток. Съществена промяна на температурите не се очаква.

През първите дни от следващата седмица вятърът от североизток ще се усили. Въздушната маса над страната ще е неустойчива. В часовете до обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Източна България и планинските райони ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Такси блъсна и уби мъж и жена в Слънчев бряг
Такси блъсна и уби мъж и жена в Слънчев бряг