НОВИНИ

Гръмотевични бури и градушки днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:25, 28.05.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Времето
Слушай новината

Дъждовно и хладно за края на месец май време тези дни в страната.

И в близките часове ще има краткотрайни, на места интензивни валежи и гръмотевични бури. Предупреждение за опасно време е в сила за цялата страна, в областите с оранжев код ще има количества до около 45 литра на квадратен метър.

Очакват се и градушки. Ще бъде много ветровито. Ще нахлува по-хладен въздух и максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София - 18°. По-късно през деня от запад валежите ще спират, а облачността ще намалява и времето в събота ще е по-често слънчево, като в сутрешните часове само в отделни източни райони все още ще превалява. Сутринта ще е сравнително хладно, но през деня северозападният вятърът ще отслабне, дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са от 22° до 27°.

По Черноморието преди обяд валежите временно ще спрат, но по-късно отново на отделни места краткотрайно ще превали.

Максималните температури на въздуха ще са около 20° - 23°. Температурата на морската вода е от 16 до 19°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините облачността ще е променлива, намаляваща по-често до слънчево. На отделни места, обаче ще има краткотрайни превалявания. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад.

В неделя денят също ще започне със слънце, но по-късно главно в Южна България ще превали и прегърми. В началото на новата седмица ни очаква по-хладно време, отново с валежи, гръмотевични бури и градушки.

Към средата на седмицата в сутрешните часове ще има повече слънце, а след обяд отново ще превалява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Статуята на Рафаел Надал на Ролан Гарос е вече факт
Статуята на Рафаел Надал на Ролан Гарос е вече факт
Лейкърс поведе на Финикс, победи за Милуоки и Денвър
Лейкърс поведе на Финикс, победи за Милуоки и Денвър