НОВИНИ

Гръмотевични бури и краткотрайни валежи се очакват утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 12.06.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Времето
Слушай новината

Оправдаха се прогнозите за силни гръмотевични бури и дъжд на много места из цялата страната и днес, а по време на интензивния валеж в Малко Търново падна и градушка.

Облачността над страната вече започна да се разкъсва и валежите до полунощ ще спрат, но утре още от сутринта ще започне отново да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност - ще има гръмотевични бури и краткотрайни валежи. По-интензивни и значителни по количество ще са в Източна България и в планините, където са възможни до 20-30 литра на квадратен метър. Остават и условията за градушки. В сила е и предупреждение за ветровито време - поривите на северозападния вятър ще достигат между 70 и 86 км/ч. С него ще започне да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

По Черноморието денят ще започне със слънце, но около обяд ще има интензивни валежи и гръмотевични бури. Възможни са и градушки. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е около 20 - 21°.

Краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени от гръмотевици ще има и в планините. Там ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад.

Предимно слънчево ще е над Пиренеите, Апенините и повечето райони от Западна Европа. Температурите ще се повишат, на места ще са и по-високи от обичайните. Над източните райони от континента ще има валежи от дъжд. Около обяд ще превали и на Балканите. Над Гърция през по-голямата част от деня ще е слънчево, след обяд на места със слаби превалявания.

Температурата на морската вода по крайбрежието на южната ни съседка е 22 - 23 градуса.

У нас в началото на новата седмица ще е хладно, с температури между 20° и 25°. Вятърът постепенно ще отслабне, но отново ще вали - главно в часовете след обяд и преди полунощ. Във вторник, сряда и четвъртък над Западна и Централна България ще има повече слънце, докато над източните райони ще има валежи и гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ансамбълът ни остана без медал в многобоя на европейското
Ансамбълът ни остана без медал в многобоя на европейското
Белгия разби Русия в Санкт Петербург
Белгия разби Русия в Санкт Петербург