НОВИНИ

Кадри от среща: Бивш митнически шеф подава плик на Пламен Узунов

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:51, 12.06.2021
6098
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Кадри от среща между секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и митническия шеф от края на 90-те години Петко Петков разпространи сайтът "Афера".

От кадрите се вижда, че срещата е била на 19 май следобед. В заведението пръв влиза Петко Петков, носейки в ръката си плик. Сяда на маса и поставя плика на земята до себе си.

Около час по-късно пристига и секретарят на държавния глава Пламен Узунов. Сяда на масата на Петков и бившият митничар му посочва плика. Узунов взима своя телефон, както и двата телефона на Петков и ги поставя на шкаф, който се намира на няколко метра от тяхната маса. След това двамата разговарят и си разменят листчета. Малко по-късно Узунов става, Петров му подава плика и секретаря на държавния глава си тръгва.

Потърсени за позиция от президентството заявиха, че не коментират манипулации. "По света и у нас" се свърза и с Петко Петков. Той заяви, че обмисля да заведе дело срещу сайта публикувал записа, заради внушенията, които правят. Каза, че е направил личен подарък на Узунов, с когото се познавал отдавна.

"Ако някой реши да уважи свой приятел с бутилка алкохол, кутия пури, аз мисля, че няма никаква корупция. Това не са нито кюлчета, нито пачки с евро. Съвсем обикновен жест, нормален, човешки към човек, който в един тежък момент за мен ми е помогнал", каза Петко Петков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници на Евро 2020: Как се промени начинът на пътуване
От нашите пратеници на Евро 2020: Как се промени начинът на пътуване
"Днес на УЕФА Евро 2020" - 12.06.2021
"Днес на УЕФА Евро 2020" - 12.06.2021