НОВИНИ

Иновативни проекти на млади предприемачи бяха представени на "България те иска"

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
17:38, 12.06.2021
Чете се за: 02:55 мин.
Бизнес
Слушай новината

Уникална мрежа за прозорец, която може да пречиства въздуха и още много иновативни проекти, създадени от млади български предприемачи, бяха представени днес чрез платформата "България те иска". Там се срещнаха млади хора, които споделят своите рецепти за успех и причините да останат и да се развиват у нас.

Топ специалисти от света на бизнеса и работодатели представиха възможностите за кариерно развитие в страната. За поредна година платформата "България те иска" срещна смели предприемачи с млади хора, за да споделят своите рецепти за успех и причините да останат да се развиват в родината.

Борис Колев е социален предприемач. Стартира първата си компания 18-годишен. Тя не се оказала много успешна и създал втора. Днес зад гърба си има редица иновативни проекти.

"Създадохме първия биотехнологичен стартъп в България, който се занимава с приложни генетични изследвания, създадохме преди месеци откритие, което представлява мрежа, която пречиства въздуха, като я сложиш на прозореца при проветряване, създадохме страшно много софтуерни проекти, които имат сериозни иновации в себе си", каза социалният предприемач Борис Колев.

За да бъде успехът не само мечта, са необходими много умения и дори самокритичност.

"Тактиката е никога да не си търсим оправдания, никога да не търсим вината в другата страна само, винаги за един проблем две страни са виновни. Да не изпадаме в състояние на срам, да не изпадаме в състояние "трябва, но не искам", а да си задаваме въпроса "какво мога аз да направя, за да стане по-добре около мен". Нищо повече", каза предприемачът Димитър Караиванов.

Истории и рецепти за успех са акцент в програмата на събитието на "България те иска", което показва с примери възможностите за кариерно развитие в страната.

"България дава все по-добри възможности за кариерно развитие и от гледна точка на баланс между нива на заплащането и цени на живот вече изоставането вече не е толкова голямо от Западна Европа, а има много свободни територии, които на Запад е по-трудно да открие човек", каза основателят на инициативата "България те иска" Андрей Арнаудов.

А конкретни възможности за работа в по-познатите територии бяха представени на работодателските щандове в рамките на събитието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Днес на УЕФА Евро 2020" - 11.06.2021
"Днес на УЕФА Евро 2020" - 11.06.2021
Георги Кабаков получи наряд за Евро 2020
Георги Кабаков получи наряд за Евро 2020