НОВИНИ

Опасно време с бури и градушки през целия уикенд

bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 12.06.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение за силни гръмотевични бури и условия за градушки е в сила днес в следобедните часове в цялата страна.

Облачността в повечето райони е значителна - купеста и купесто-дъждовна и следобед ще има краткотрайни валежи. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

До полунощ валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Още от сутринта в неделя, обаче ще започне отново да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност - ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

По-интензивни и значителни по количество ще са валежите в Източна България и в планините - очаквани количества до 20 - 30 литра на квадратен метър.

Остават и условията за градушки. В сила е и предупреждение за ветровито време - с пориви на северозападния вятър - между 70 и 86 км/ч. С него ще започне да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, но около обяд ще има интензивни краткотрайни валежи, придружени от гръмотевични бури.

Възможни са градушки. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е около 20 - 21°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени от гръмотевици ще има и в планините. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад.

В началото на новата седмица вятърът постепенно ще отслабне. Отново главно в часовете след обяд и преди полунощ ще вали. Ще е хладно, с максимални температури между 20° и 25°. Във вторник, сряда и четвъртък над Западна и Централна България ще има повече слънце и температурите ще се повишат, докато над източните райони ще има валежи и гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович: Всеки път, когато изляза срещу Надал, трябва да изкача Еверест
Джокович: Всеки път, когато изляза срещу Надал, трябва да изкача Еверест
Имобиле благодари на майка си след гола на Евро 2020
Имобиле благодари на майка си след гола на Евро 2020