НОВИНИ

Григор Димитров и Тиафо във вечерната сесия на „Артър Аш“

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Франсис Тиафо (САЩ) в среща от четвъртфиналите на US Open.

Станко Димов
от Станко Димов
09:37, 03.09.2024
Чете се за: 01:22 мин.
Спорт
Григор Димитров US Open
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Франсис Тиафо (САЩ) в среща от четвъртфиналите на US Open. Организаторите решиха двубоят да бъде последен от програмата на централния корт „Артър Аш“, като ще започне около 04:00 часа сутринта в сряда.

Преди това, вечерната сесия на най-голямата тенис арена в света ще открият в 02:00 часа Арина Сабаленка (Беларус) и Кинвен Чжън (Китай).

Димитров и Тиафо ще се срещнат за пети път, като до момента българинът води с 3-1 победи. За последно те играха в третия кръг на Уимбълдън миналата година, когато Димитров се наложи убедително с 6:2, 6:3, 6:2. Единственият успех на Тиафо пък е от Australian Open 2019.

При победа 33-годишният българин за втори път в кариерата си ще се класира за полуфиналите на US Open. Първият беше през 2019 г., когато беше спрян от Даниил Медведев (Русия).

Спечелилият двубоя Димитров – Тиафо ще срещне на полуфиналите Тейлър Фриц (САЩ) или Александър Зверев (Германия), които ще премерят сили в дневната сесия на „Артър Аш“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина Иван Гарелов
Почина Иван Гарелов
Няколко души пострадаха при катастрофа с кортежа на Тим Уолц
Няколко души пострадаха при катастрофа с кортежа на Тим Уолц