НОВИНИ

Григор Димитров: Щастлив съм, че имам време да прекарам със семейството си, моите родители са моите герои

григор димитров щастлив съм имам време прекарам семейството моите родители моите герои
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:03, 06.01.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров очаквано остана щастлив от класирането си за финал на турнира от категория АТР 250 в Бризбейн, Австралия.

В рамките на съботния ден Димитров надигра представителя на домакините Джордан Томпсън с 6:3, 7:5, за да достигне до трети път до заключителния мач в тази надпревара, след като предишните случаи бяха през 2013-а и 2017-а година.

"Хубавият период продължава, този корт е сякаш домашен за мен. Това са невероятни седмици... дойдох рано, представям се добре и съм щастлив, че съм отново на финал. Благодаря за подкрепата", заяви Гришо на корта минути след успеха си в полуфинала.

Най-добрият ни тенисист коментира и какво е усещането му да играе пред погледа на своите родители, които той определя като "неговите герои" и от които 32-годишният хасковлия разказва, че продължава да се учи

"Радвам се, че родителите ми са тук, но това добавя допълнително напрежение. Щастлив съм, че имам шанс да прекарам повече време със семейството си, да пътуваме заедно. През годините не съм бил много с тях и сега се опитвам да се реванширам. Семейството е най-важно! В момента изживявам мечтата си - играя тенис, стигнах на финала, искам да продължа и утре ще трябва да изиграя още един двубой. Моите родители са моите герои, аз продължавам да се уча от тях... аз съм това, което съм, благодарение на тях", сподели Григор.

Накрая шампионът в Бризбейн отпреди 7 години говори и за утрешния финал, в който негов съперник ще бъде датчанинът Холгер Руне.

"Ще бъде труден финал утре. Той се разви много, много е мощен, постигна страхотни резултати. Но аз мисля да гледам повече от моята страна на мрежата. Искам да си почина, да се възстановя и утре ще се боря", завърши Григор Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист и Шоутайм с победи в женското баскетболно първенство
Рилски спортист и Шоутайм с победи в женското баскетболно първенство
Петър Мицин: Надявам се да представя България на отлично ниво на Олимпиадата в Париж
Петър Мицин: Надявам се да представя България на отлично ниво на Олимпиадата в Париж