НОВИНИ

Григор Димитров в Хасково: Приятно е да бъда у дома със семейството (ВИДЕО)

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:43, 30.01.2024
Чете се за: 05:37 мин.
Спорт
григор димитров хасково приятно бъда дома семейството видео
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отново е у нас, а в рамките на днешния ден в родния Хасково той посети детската градина и спортното училище, които е завършил.

Посещението на Григор в България съвпадна и с рождения ден на неговата майка - Мария, като световният №13 беше специален гост в езиковата гимназия, където тя е преподавател по физическо възпитание и спорт.

След двете визити първата ни ракета се насочи към кортовете в Хасково, откъдето тръгва неговата кариера, а през цялото време Димитров бе придружаван от екип, който работи по създаването на биографично видео за родната тенис звезда.

Снимачният процес за Гришо продължи с няколко удара на корта, след което бившият №3 в света отдели няколко минути за въпроси на репортерите, пред които той изрази радостта си от факта, че отново е у дома.

"Приятно ми е да бъда у дома със семейството. Опитвам са поема колкото мога повече от това и да продължавам напред. Радвам се, че съм с майка ми на специалния ѝ ден. Със семейството винаги е много трудно, когато играя по турнири и пътувам много. Много съм щастлив, когато съм с родителите си. При нас всичко е натурално, сплотени сме, чуваме се непрекъснато, споделяме си и това ни прави още по-близки", сподели Григор.

Димитров разкри още, че често използва времето, което прекарва в пътуване, за да се връща към спомени от своето детство в Хасково, признавайки, че това дава още по-голяма сила.

"Често имам време да мисля, когато летя по 14-15 часа. Връщам се към детството, училището, кортовете в Хасково. Това ми дава още по-голяма сила и глад. Аз съм българин, от Хасково и се гордея с това. Това не ме прави по-различен", заяви Гришо.

Шампионът от надпреварата в Бризбейн по-рано през този месец се върна и към любопитния момент от финала на турнира, когато неговите родители не успяха да изгледат до края победата му срещу Холгер Руне, тъй като трябваше да бързат за своя полет.

"Отлагахме тръгването им с всеки ден, но накрая вече наистина трябваше да се приберат и последния самолет беше в неделя. Опитах се да приключа мача възможно най-бързо, но... случва се. И преди съм имал подобни моменти и знам как да се владея. За мен целта беше да спечеля турнира, но това вече е зад гърба ми и гледам напред", разказа най-добрият ни тенисист, който коментира още триумфа на Яник Синер по време на Australian Open.

"Яник изигра един от най-добрите си мачове, много е стабилен в последните месеци. Екипът му е силен и сплотен и когато имаш постоянство, резултатите идват", смята Димитров.

Първата ни ракета обърна внимание и на младите български тенисисти, като изрази съжаление, че не имал много възможност да контактува с тях по време на надпреварата в "Мелбърн Парк", но в същото време използва възможността да отправи ценен съвет към тях

"Гордея се винаги, когато видя българското знаме. За тях най-важното е борба, постоянство и правилните хора до тях. Най-важното е да поемаш по неутъпкания път. Никога не съм следвал нечий път, искам аз да си направя пътя. Това казвам и на по-младите. Те сами да си направят своя път, да минат през него, да си направят грешките и да ги осъзнаят и да продължат напред, така се пораства не само в тениса, но и в живота. Тенисът е само спорт, и ние в момента живеем, правим, аз живея моята мечта. Но са важни постоянството и вярата, ако искаш нещо, то ще се получи", категоричен е Григор Димитров.

Накрая Гришо сподели и какво му предстои в следващите няколко седмици, в които той ще играе на няколко турнира.

"Ще играя в Марсилия, Ротердам, Акапулко, Индиън Уелс и Маями. Всеки напоследък играе добре и става все по-трудно, но аз се наслаждавам, във форма съм, приемам победите и загубите добре, продължавам напред", завърши Григор Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Телескопът "Джеймс Уеб" засне деветнадесет галактики (СНИМКА)
Телескопът "Джеймс Уеб" засне деветнадесет галактики (СНИМКА)
Катастрофа на околовръстното в София (СНИМКИ)
Катастрофа на околовръстното в София (СНИМКИ)