НОВИНИ

Пролет в четвъртък, сняг в петък

Вижте какво ще бъде времето през уикенда

bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 30.01.2024
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

От минус 6 градуса в Чирпан до плюс 2 градуса в Шумен бяха температурите тази сутрин, в София минус 4 градуса. Максималните температури днес се очаква да са между минус 1° и 6°, в София около 2. Над Западна България ще бъде слънчево, докато над Източна през по-голямата част от деня ще се задържи облачно. Ще духа до умерен, в Югоизточна България и по Черноморието временно силен вятър от север-североизток.

През нощта вятърът в Източна България ще започне да отслабва. Ще бъде безоблачно, с изключение на югоизточните райони, където на места ще има превалявания от дъжд, в Странджа от сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и плюс 1°, в София минус 5°.

Утре вече над цялата страна ще бъде слънчево. Повече облаци ще има преди обяд само над крайните югоизточни райони, където все още са възможни превалявания от дъжд. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 5° и 10°, в София около 6°.

По Черноморието ще бъде слънчево с изключение на часовете преди обяд, когато на места по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд. Вятърът от север-североизток ще отслабне. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

И в планините ще бъде слънчево. Само над Странджа в часовете преди обяд ще има значителна облачност, не е изключено и там да превали слаб сняг. Ще духа умерен, по високите части силен североизточен вятър.

Температурите ще се повишат и максималните в курортите ще са между минус 3 градуса на Алеко до 0 градуса в Боровец. И над по-голямата част от Балканите утре ще бъде слънчево и ще се затопля. След обяд над северозападните райони от полуострова ще има временни увеличения на облачността.

У нас в четвъртък ще бъде предимно слънчево. Ще се затопли и минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните между 8 и 13 градуса. В петък температурите отново ще тръгнат надолу, на места ще има слаби превалявания от дъжд, а в планините и от сняг. През почивните дни отново ще се затопли и ще бъде предимно слънчево.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров е в Хасково, посети детска градина и спортното училище
Григор Димитров е в Хасково, посети детска градина и спортното училище
След полицейско преследване: Заловиха двама тийнеджъри да карат откраднат автомобил
След полицейско преследване: Заловиха двама тийнеджъри да карат откраднат автомобил